Lars Ohly i SVT-studion.
Lars Ohly i SVT-studion.

Lars Ohly: Vi kommer aldrig svika välfärden

Publicerad
Uppdaterad
Lars Ohly ville inte svara på vilka skatter som ska höjas om de rödgröna vinner valet. Vänsterledaren fick flera gånger frågan vilka skatter som skulle höjas, men valde att svara undvikande.
- Vi vill inte höja skatterna utan bekämpa arbetslösheten.
Utfrågarna försökte få Lars Ohly att lämna besked om vilka skatter han vill höja. Ohly valde att svara indirekt på frågan.
- Vi vill inte höja skatterna utan bekämpa massarbetslösheten. Om inte är beredd att höja skatter för att öka välfärden är man ansvarslös som politiker.
- Vi kommer aldrig svika välfärden.
Ohly fick frågan:
Har vi för låga skatter i Sverige?

- Vi har för lite välfärd, för att betala det behöver vi skatter.
Det har sagts att V av taktiska skäl inte vill gå ut med vilka skatter man vill höja inför valet.
- Det var ett dumt citat, det tar jag tillbaka. En sån bra taktiker är jag inte.
Hur mycket pengar kan skattehöjningarna handla om, vissa uppgifter säger runt 30 miljarder.
- Inte om vi lyckas bekämpa arbetslösheten. då slipper vi många utbetalningar och många kan leva ett bättre liv.
Vi brukar få kritik för att vi vill beskatta förmögenhet och fastigheter. Vi gör det dels för att vi har ett rättviseperspektiv.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag