Jimmie Åkesson: "Beredda att samtala med alla"

Publicerad
Uppdaterad
Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson gästade måndagens "Agenda"- och upprepade att partiet är beredda att samarbeta med alla partier.
- Vi är beredda att ta ansvar och samtala och samarbeta med alla, sade han.
Under måndagen sade Jimmie Åkesson i flera intervjuer att partiet är öppet för att samarbeta med alla partier och när han gästade " Agenda " på måndagkvällen uppprepade han buskapet.
- Vi är beredda att ta ansvar och samtala och samarbeta med alla partier. Det har jag sagt tidigar och det står jag fast vid, sade Åkesson.

Är ansvarslöst

Allianspartierna har tydligt uttryckt att de inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna, något som Jimmie Åkesson anser är ansvarlöst.
- Det är en sak vad man säger före valdagen. Men om man står fast vid den tuffa retorik man haft tyder det på ett ansvarslöshet. Man utesluter i så fall konsekvent ett parti som svenskarna har röstat in i riksdagen, sade Jimmke Åkesson som inte heller är orolig för att partiet ska bli isolerat och utmanövrerat i riksdagen av övriga partier.
- Det faktum att vi kommit in i riksdagen innebär att de andra partierna tvingas förhålla sig till oss. Vi har påverkar redan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag