Foto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström

"Jag hoppas att SD inte kommer in"

Publicerad
Uppdaterad
Marit Paulsen hoppas innerligt att Sverigedemokraterna inte kommer in i riksdagen.
- Men det kanske inte är så dumt om de kommer in - om de uppträder sig som ny demokrati, säger hon.
EU-parlamentarikern och folkpartisten Marit Paulsen gästade Expressens valstuga på Sergels torg och frågades ut i "Raka Svar" i dag. Hon berättade om sin önskan på en stark regering efter valet.
– Jag hoppas inte att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Men det kanske inte är så dumt om de kommer in – om de uppträder sig som ny demokrati. För de uppförde sig som en lutfisk, de kokade bort, säger Marit Paulsen.

"Farligt och otäckt"

– Och det har gjort att vi har sluppit rasistiska partier. Men det som blir farligt och otäckt är om Sverigedemokraterna blir vågmästare.
Marit Paulsen visade också sin besvikelse över bristen på EU-frågor i valrörelsen – och skickade en rejäl känga till Vänsterpartiets ledare Lars Ohly.
– Det är katastrofalt att EU-frågor diskuteras så lite. Glöm inte att den minister du röstar på även är den person du skickar till Bryssel. Och då ska jag vara elak. Tycker ni att Lars Ohly är en perfekt kompromissande politiker? Han skulle bli överkörd, säger Marit Paulsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag