Inga konkreta löften från Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Mona Sahlin undvek att ge många löften i sitt valtal.
Främsta löftet är att Socialdemokraterna - kanske - ska jämna ut skatteskillnaderna mellan pensionärer och löntagare.
- Om den ekonomiska utvecklingen är god lovar jag att avskaffa pensionärsskatten helt under nästa mandatperiod, säger hon i talet.
Socialdemokraternas partiledare kommer med få vallöften under valupptakten i Tantolunden på Södermalm i Stockholm. Men mot slutet av talet kom ett: skatteskillnaderna mellan pensionärer och löntagare ska jämnas ut.
- Vi vill ta bort hela klyftan, säger hon om den så kallade pensionärsskatten.
Utöver det vill Mona Sahlin att läkaren ska komma hem till folk när barn och gamla är sjuka.

Öka öppettider på dagis

Hon säger också att hon vill öka öppettiderna på dagis.
- Vi måste ha en förskola som passar nutidens föräldrar.
Hon passade också på att attackera alliansen och Sahlin citerade författaren till Det kommunistiska manifestet, Karl Marx. Efter att ha räknat upp hur mycket olika operationer skulle kosta om man betalar dem själv, frågar hon sig hur väljarna vill betala, och säger:
- Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag