Efter besöket i Kista åkte Mona Sahlin till Skuruskolan i Nacka där hon tillsammans med sin man Bosse och sina tre barn röstade. Foto: SVEN LINDVALL
Efter besöket i Kista åkte Mona Sahlin till Skuruskolan i Nacka där hon tillsammans med sin man Bosse och sina tre barn röstade. Foto: SVEN LINDVALL

Här röstar Mona Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Efter att ha valspurtat i både Göteborg och Kista röstade Mona Sahlin vid 16.30-tiden i Skuruskolan i Nacka tillsammans med sin man och sina tre barn.
- Det känns bra i dag, sade hon innan hon gick in i röstlokalan.
Mona Sahlins dag började stadsdelen Bergsjön i Göteborg där hon kampanjade och träffade väljare. Vid 11.15 tog hon flyget från Landvetter till Bromma och åkte därefter til Kista för att träffa ytterligare väljare innan det var dags att åka hem till Nacka och rösta på Skuruskolan.

Möttes av jubel

I Kista möttes Mona Sahlin av jublande väljare, berättar Expressens Mia Karlsson som var på plats.
- Hon sade att hon kände stor ödmjukhet, att hon mött sådana reaktioner tidigare under valrörelsen men att det blivit mer intensivt senaste veckan. Thomas Bodström var också på plats och han beskrev Mona som " den mest mentalt starka människa han mött", säger Mia Karlsson.

Röstade med sin man

Efter besöket i Kista åkte Mona Sahlin till Skuruskolan i Nacka där hon tillsammans med sin man Bosse och sina tre barn röstade.
- Det känns bra i dag, men inte mer hektiskt än en vanlig valdag. Jag känner mig ödmjuk, sade Mona Sahlin och berättade att det är tradition att familjen röstar tillsammans.
- Det är särskilt viktig för min yngsta son efter som i år är första gången han för rösta, sade hon innan hon gick in i vallokalen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag