Ledigt klädd. Utan möten med folk kan Bodström kosta på sig en lite mer avslappnad stil.
Ledigt klädd. Utan möten med folk kan Bodström kosta på sig en lite mer avslappnad stil.

Här jobbar han för valseger

Publicerad
Uppdaterad
PITTSFIELD. Thomas Bodström håller med Maria Wetterstrand - de rödgröna gjorde ett avgörande taktiskt misstag i våras.
Men än är inte slaget förlorat, menar han.
Nu försöker han locka väljare via sin blogg och Facebook, från olika fik i USA.
- Vi kan inte haka upp oss på misstag.
I gårdagens Expressen erkände Maria Wetterstrand överraskande att en ödesdiger miss från de rödgröna kan avgöra valet. Både Miljöpartiet och Vänsterpartiet la sina kongresser i anslutning till de rödgrönas gemensamma budget, vilket gav regeringen möjlighet att gå i opposition.
- Jag håller med Maria, säger Thomas Bodström.
- Regeringen tog chansen att vara opposition och det borde de aldrig ha fått göra. Men vi kan inte haka upp oss på misstag.

Sitter på ett fik

Expressen träffar Bodström i Pittsfield, Massachusetts, dit han för dagen tagit sig för att köpa en bil. Han har precis slagit upp sin laptop på skräpfikkedjan Dunkin Donuts, för att hänga med i valrörelsen.
- Det enda jag inte kan göra här är att träffa väljare och vara med i live-tv, men det gör jag resten av tiden. Torgmöten är kul, men det här är ett roligt experiment också, säger han.

Förbereder flytt

Bodström är i USA för att förbereda för familjens flytt dit i höst.
Har någon sagt åt dig att det var fel att åka mitt under kampanjen?
- Nej, inte direkt till mig. Jag tror att det hade genererat mer kritik om jag inte åkt. "Här står han och pratar om jämställdhet, men låter sin fru ta hand om att skaffa bil, hus och skola in barnen ensam". Det hade varit något att kritisera.
Något han kritiserats för är att han vägrade låta sig drogtestas i samband med en intervju i Sveriges Radios P3. Han har tidigare sagt att han är för frivilliga drogtest.
Vad säger du om drogdebatten runt dig?
- Det är ganska få människor som tycker att det är bekvämt att kissa inför någon okänd. Det jag tycker är att det som gäller oss även ska gälla unga. Man ska ha rätt att säga nej utan att bli ifrågasatt.
Sajten nyheter-24.se har skickat ditt hår på drogtest. Har du läst det?
- Nej, men det tänker jag inte kommentera alls.
På Facebook uppmanar Bodström sina läsare att rösta den 19 september. Men så här långt leder alliansen i opinonsmätningarna.

Slåss mot soffan

- Jag tror att borgarna har hittat sina väljare, säger han.
- De var snabbare att mobilisera sig, men de får inte fler än de som redan bestämt sig. Vi slåss mot soffan på något vis. Det är också de som kommer att få stå i vårdkö. Det är inte de som betalar för att ta gräddfilen. Det är det absolut viktigaste för oss att få fram.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag