Alf Svensson tycker att Göran Hägglund skött sig bra under årets valrörelsen men passar på att dela ut en brasklapp till Alliansen.
Alf Svensson tycker att Göran Hägglund skött sig bra under årets valrörelsen men passar på att dela ut en brasklapp till Alliansen.

"Göran Hägglund ger bra svar"

Publicerad
Uppdaterad
Kristdemokraternas förre partiledare Alf Svensson, 71, hyllar efterträdaren Göran Hägglund. Men ställer sig lite tveksam till alliansens slutspurt inför valet.
- Jag tycker att Göran Hägglund är bra. Han ger bra svar. Men alliansen skulle ha varit lite bättre förberedd på sjukförsäkringsfrågorna, säger Svensson till Expressen.se.
Alf Svensson har själv dragit sitt strå till stacken och varit ute och valtalat i en vecka.
- Det har varit väldigt roligt att känna den nerv som finns. Sista veckan är väldigt speciell. Många går i spinn och det är som om jorden går under om de som delar ut valsedlar inte får ut alla, säger Alf Svensson till Expressen.se vid klockan 17 på valdagen den 19 september.
Alf Svensson var Kristdemokraternas partiledare i 31 år, mellan 1973 och 2004. Nu följer han efterträdaren Göran Hägglunds arbete med glädje.
Däremot tycker Svensson att alliansen borde spurtat bättre när det gäller sjukförsäkringsfrågorna.
*Har det varit svajigt, tycker du?
- Inte svajigt, men det borde ha varit lite mer offensiv på slutet, säger Alf Svensson till Expressen.se.
Med beundran i rösten passar han på att berömma landets alla valarbetare på valdagen.
- Det är oerhört många som sliter. Demokratirörelsen är fantastisk. Man får inte glömma ungdomarna, för partiledarna får sin tid i strålkastarljuset, säger Alf Svensson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag