Göran Hägglund leker med Erik Wramner vid KD:s valstuga på Sergels torg i Stockholm. Foto: Magnus Jönsson
Göran Hägglund leker med Erik Wramner vid KD:s valstuga på Sergels torg i Stockholm. Foto: Magnus Jönsson

Göran Hägglund: Det gäller att tänka långsiktigt

Publicerad
Uppdaterad
Här möter Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund framtiden.
- Det gäller att tänka långsiktigt, säger han med lille Eric Wramner i famnen.
Idel leenden mötte i dag Göran Hägglund vid partiets valstuga i Stockholm.
– Jag vill inte avslöja vad vi röstat på, men vi gillar Göran Hägglund, sa Eric Wramners föräldrar Anna Wramner och Johan Boström.
Valdagens allvar började lite rossligt för Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund:
– Jag har inte hunnit prata upp mig än, sa han innan han äntrade TV4:s scen på Högvaktsterrassen vid slottet i morse.
Mindre än en timma senare var det dags för nästa tv-sändning, "Sverige röstar" i SVT.
Och vid lunchtid mötte han, och de andra partiledarna i alliansen, väljarna på Drottninggatan i Stockholm. Och det var ett stort medieuppbåd, med både svensk och utländsk press som mötte upp. Och det var mer kaotiskt än vid förra valet.

Laddat med sömn

Mitt bland alla journalister trängdes väljarna och det var många som kom fram till Göran Hägglund för att önska honom lycka till:
– Det är jättemånga som säger att de röstat och det är jättekul, verkligen jättekul.
Göran Hägglund har laddat med en lång natts sömn och flera koppar kaffe för att klara den långa valdagen. Men mentalt hade han i morse ännu inte hunnit fatta att den var här.
– Känns lite konstigt, jag har varit så inriktad mentalt på en och samma sak, att då ställa om det är inte lätt, säger han.
Och valet är lite av en rysare:
– Ja det är naturligtvis spännande, om vi vaknar upp i morgon med en rödgrön regering eller om det är alliansen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag