Fredrick Federly har blivit misshandlad utanför sitt hem i Stockholm. Foto: Martina Huber
Fredrick Federly har blivit misshandlad utanför sitt hem i Stockholm. Foto: Martina Huber

Fredrick Federley misshandlad utanför sitt hem

Publicerad
Uppdaterad
Centerpartisten Fredrick Federley har blivit misshandlad utanför sitt hem i Stockholm.
Han blev nedslagen av fyra misstänka gärningsmän.
- De är fortfarande på fri fot, säger Christina Johansson vid Stockholmspolisen.
Riksdagsledamoten Fredrick Federley (C) blev misshandlad utanför sitt hem i Hammarby sjöstad på onsdagen.
Polisen fick in larmet om en misshandel klockan 18.17 på onsdagen.
– En man har blivit nedslagen och fyra unga killar, i 20-25-årsåldern, med mörka kläder och kepsar är misstänkta gärningsmän, säger Christina Johansson, länsvakthavanade vid Stockholmspolisen.
Fredrick Federley fördes chockad till sjukhus efter överfallet.
– Jag är på sjukhuset och undersöks just nu. Du får ringa senare, säger han till Expressen.se.

Tog plånboken

Federley fick ta emot flera slag och sparkar.
– Patrullen som talat med honom säger att han har fått tre sparkar mot huvudet och inte minns så mycket, säger Tommy Jansson, stationsbefäl vid Söderortspolisen, till TT.
Polisen har inlett en förundersökning om personrån då Federley blev bestulen på sin plånbok. Plånboken hittades senare länsad.
En hundpatrull försökte under kvällen få upp spår efter gärningsmännen. Patruller sökte igenom gångvägar och området kring brottsplatsen.
Men ingen gärningsman är gripen.
Centerpartiets pressekreterare Emma Eriksson har inga uppgifter om vad som inträffat och ville heller inte spekulera i något tänkbart motiv.
– Men naturligtvis pågår ett omfattande arbete för att hjälpa Fredrick Federley på bästa sätt, säger hon till TT.

Övervakningsbilder

Enligt polisen förefaller överfallet ha varit en slump.
– Ett vittne berättar att de fyra gärningsmännen åkt med samma färja mellan Södermalm och Hammarby Sjöstad som vittnet precis innan överfallet, säger Tommy Jansson, till TT.
Polisen har goda förhoppningar om att få tag i gärningsmännen. Det ligger en bank i närheten och gärningsmännen kan ha fastnat på övervakningsbilder.
Polisen hoppas även kunna säkra bilder från tunnelbanans kameror efter att en av de misstänkta observerats på tunnelbanan vid Gullmarsplan och Globen.

Expressen.se rättar: I en tidigare version av denna artikel stavade vi Fredrick Federleys namn utan ”c”.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag