Foto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Erik Almqvist: "Moderaternas agerande är respektlöst"

Publicerad
Uppdaterad
Moderaterna vill stoppa Sverigedemokraterna från att ta plats i riksdagens utskott genom att skära ner platserna i utskotten från 17 till 15, erfar TT.
Detta får Sverigedemokraterna att reagera starkt.
- Det är respektlöst mot väljarna, mot valresultatet och i förlängningen respektlöst mot demokratin, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist till Expressen.se.
Enligt nyhetsbyrån TT:s källor vill Moderaterna stoppa Sverigedemokraternas inflytande genom att skära ner på antalet utskottsplatser i riksdagen från 17 till 15, vilket skulle stänga ute partiet.

Alliansen oenig

Dock är alliansen oenig i frågan. Folkpartiet vill behålla nuvarande 17 platser då man befarar att Sverigedemokraterna annars skulle utnyttja läget och spela martyrer.
- Det är bättre att ha dem inne i tältet och pissa ut än att de är utanför och pissar in, säger Carl B Hamilton till TT.

Reagerar starkt

Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist reagerar starkt när han får höra om Moderaternas planer.
- Det är respektlöst mot väljarna, mot valresultatet och i förlängningen respektlöst mot demokratin. Det är allt jag har att säga i nuläget, säger han till Expressen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag