Mona Sahlin kan se en liten ljusglimt i opinionsmörkret. Foto: Christian Örnberg
Mona Sahlin kan se en liten ljusglimt i opinionsmörkret.  Foto: Christian Örnberg

En ljusglimt för Mona Sahlin

Publicerad
Uppdaterad
Här har de rödgröna stort stöd hos väljarna.
En majoritet av väljarna tycker också att de med höga inkomster ska betala mer i skatt, skriver Dagens Industri.
De rödgröna har kämpat i stark motvind under valrörelsen.
Vissa opinionsundersökningar har till och med visat att alliansen får majoritet.
Men samtidigt visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Dagens Industri att de rödgröna har stort stöd hos väljarna.

I linje med politiken

En majoritet av väljarna stöder de rödgrönas förslag om höjd skatt för dem med höga inkomster, enligt en opinionsundersökning som Novus Opinion gjort på uppdrag av Dagens Industri.
53 procent av väljarna anser, i linje med de rödgrönas vallöften, att det vore bra med skattehöjningar för dem som tjänar över 40 000 i månaden.
Hela 60 procent anser dessutom att det är dåligt för Sverige att de som jobbar betalar lägre skatt än de som inte jobbar.

"Det tycks inte räcka"

Men trots stödet har Socialdemokraterna problem. Enligt en mätning är partiet mindre än Moderaterna, om det står sig till valdagen blir det första gången sedan 1914.
– Även om det finns stora sakfrågor där de rödgröna har väljarna med sig så tycks inte det räcka. Alliansen åtnjuter ändå större förtroende totalt sett och väljarna gör en helhetsbedömning, säger David Ahlin, på Novus Opinion, till DI.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag