Emil Söderdahl, 6, fick krama sin idol - statsminister Fredrik Reinfedlt. Foto: STEFAN FORSELL
Emil Söderdahl, 6, fick krama sin idol - statsminister Fredrik Reinfedlt. Foto: STEFAN FORSELL

Emil, 6, fick krama sin idol - statsministern

Publicerad
Uppdaterad
Kram på dig, min statsminister!
Emil Söderdahl, 6, hoppade upp i Fredrik Reinfeldts famn i Täby.
- Han älskar Fredrik Reinfeldt, säger mamma Tove till Expressen.se.
Emil Söderdahl, 6, är en av Fredrik Reinfeldts mest hängivna anhängare.
När statsministern på söndagen besökte Löttingeskolan ringde Emils mamma Tove Söderdahl hem till sin son.
Då la Emil benen på ryggen och sprang allt vad han kunde. När Emil kom fram visade han sin kärlek honom att hoppa upp i statsministerns famn och krama om honom med både händer och ben.

Lycklig - men anfådd

Emil var andfådd men lycklig när han fick träffa sin idol.
– Han älskar Fredrik Reinfeldt, säger mamma Tove till Expressen.se.
Statsministern och Emil har samma hemkommun.
– Emil tycker att det är roligt att han är från Täby, säger Tove.
Emil gillar även när Reinfeldt talar.
– Han gillar när Fredrik Reinfeldt pratar. Han förstår vad han säger, säger Tove.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag