Duellen: Sabuni mot Borgström

Publicerad
Uppdaterad
I Expressens valstuga ställs Nyamko Sabuni och Claes Borgström mot varandra i en het debatt.
- De ska få svara på varför jämställdhet är en död fråga i valrörelsen, säger Niklas Svensson.
Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) möter Claes Borgström, jämställdhetspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, i en het duell i Expressens valstuga i dag.
Där kommer de att ställas mot väggen av Niklas Svensson.
– De ska framförallt få frågan varför jämställdhet är en död fråga i valrörelsen, säger Niklas Svensson.
Och de rödgröna har tidigare gått ut med att de vill avskaffa rut-avdraget och det ska Borgström få utveckla.
– Jag ska be Claes Borgström att ge besked till alla kvinnor som tror att de ska bli av med jobbet om rut-avdraget försvinner, säger Niklas Svensson.

"Vill ha gemensamt besked"

– Jag ska även fråga om de rödgröna kan lämna ett gemensamt besked om hur föräldraförsäkringen ska se ut.
Dessutom kommer en mer personlig fråga att ställas till Sabuni och Borgström.
– Jag undrar om någon av dem har blivit sextrakasserad någon gång, säger Niklas Svensson.
Du kan följa debatten från Expressens valstuga på Sergels torg i Stockholm på plats eller här på Expressen.se.
Debatten börjar klockan 15.00.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag