Carl Bildt samlar in pengar till Pakistan

Publicerad
Uppdaterad
I dag går utrikesminister Carl Bildt omkring på stan med en bössa och samlar in pengar.
Syftet är att få in bidrag till Pakistan.
Klockan 13.45 stannar han vid Expressens valstuga och svarar på frågor om insamlingen.
- Carl Bildt vill visa att alla kan dra sitt strå till stacken, säger hans pressekreterare Irena Busic.
Översvämningarna i Pakistan anses vara den största humanitära katastrofen på många år. De drabbade är många och det behövs pengar för att hjälpa dem.
Expressen har tillsammans med Röda Korset samlat in pengar till de drabbade. I ett flertal artiklar har Expressen berättat om katastrofen och hur avgörande hjälpen är.
I dag tar utrikesminister Carl Bildt saken i egna händer och beger sig ut på stan med en insamlingsbössa från Röda Korset.
– Hjälporganisationerna får inte in tillräckligt med pengar. Carl Bildt vill med detta visa att alla kan dra sitt strå till stacken. Att allas bidrag kan hjälpa till, fem kronor eller 50 kronor – allt är välkommet till Pakistan. Det behövs, säger Carl Bildts pressekreterare Irena Busic.

Besöker valstugan

Klockan 13.45 kommer Carl Bildt till Expressens valstuga Sergels torg i Stockholm för att intervjuas direkt i Expressens webb-tv av tidningens politikreporter Niklas Svensson.
- Parallellt i dag pågår ett möte i FN i New York där Gunilla Carlsson deltar. Mötet handlar om att det är problem med att få in pengar till Pakistan, säger Irena Busic.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag