Robert Wennekes på The International Butler Academy tycker att förslaget om butler i tunnelbanan är lysande. Foto: Mattias Forsberg/private-staff.com
Robert Wennekes på The International Butler Academy tycker att förslaget om butler i tunnelbanan är lysande. Foto: Mattias Forsberg/private-staff.com

Butlern: "Kommer spara mycket tid"

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraterna vill ha butlertjänster i Stockholms tunnelbanor.
Nu hyllar en av världens främsta butlerexperter förslaget.
- Det är ett fantastiskt förslag, säger Robert Wennekes på The International Butler Academy, till Expressen.se.
I dag kom Socialdemokraterna med det annorlunda förslaget att erbjuda butlertjänster i Stockholms tunnelbanor.

Lämna smutstvätt

S-politikerna vill att stockholmarna bland annat ska kunna lämna in sin smutstvätt och hämta ut sin mat i kollektivtrafiken.

Bra idé


Robert Wennekes som är styrelseordförande och vd för butlerskolan The International Butler Academy i Nederländerna tycker att det är en lysande idé.
– Det är ett fantastiskt förslag som kommer att spara många människor mycket tid, säger han.
Robert Wennekes tycker dock inte att tjänsterna Socialdemokraterna vill erbjuda i tunnelbanorna har något att göra med butlertjänster.
– Det låter mer som vanliga ärenden som kan uträttas av vem som helst, menar han.
Robert Wennekes har själv mer än 30 års erfarenhet av privat service som inkluderar 16 år som professionell butler. Han anser att yrket är både avancerat och krävande.
– Att vara butler handlar om att ta hand om ett helt hushåll, inte springa ärenden. Det är inte något som vem som helst klarar av, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag