Beatrice Ask debatterade med Thomas Bodström i Expressens valstuga vid Sergels torg i Stockholm. Foto: Cornelia Nordström
Beatrice Ask debatterade med Thomas Bodström i Expressens valstuga vid Sergels torg i Stockholm. Foto: Cornelia Nordström

Bodström till Ask: Du har varit borta i fyra år

Publicerad
Uppdaterad
Beatrice Ask försökte sänka Thomas Bodström med hans omtalade USA-resa.
Då gick Bodström till motangrepp.
- Du har varit borta i fyra år, det är betydligt värre, sa Thomas Bodström.
Debatten mellan Beatrice Ask och Thomas Bodström utanför Expressens valstuga blev som vanligt het.
Justitieministern och utmanaren var överens om vissa frågor, men oenighet dominerade de ämnen som avhandlades.
Båda försökte förmedla bilden av den andres allians som splittrad.
– Jag är så bekymrad av att ha en opposition som spretar åt alla håll, sa Beatrice Ask.
– Kan man bara presenterar en enda sak i valmanifestet, sitt inte och tala om enighet, sa Thomas Bodström.

Gav Ask en bok

Beatrice Ask drog sig inte för att utnyttja det faktum att Thomas Bodström åkte till USA mitt i valrörelsen, något som Expressen avslöjade.
– Du kanske inte var hemma då, sa justitieministern angående ett utspel och det var tydligt att hon syftade på Bodströms omtalade resa.
Thomas Bodströms kontrade med en sågning av Beatrice Asks engagemang under hela mandatperioden.
– Låt säga att jag varit borta en vecka. Du har varit borta i fyra år, det är betydligt värre, sa Thomas Bodström.
Debatten avslutades med en vänlig pik till Beatrice Ask.
Thomas Bodström hade med sig en bok i present i justitieministern.
– Jag tog en bok på måfå, den handlar om lite politiskt mygel, sa Thomas Bodström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag