Biskop Eva Brunne läste en text som handlade om när Jesus talade till sina lärjungar om kärlek till sina medmänniskor. Då stormade plötsligt Sverigedemokraterna ut från gudstjänsten. Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Biskop Eva Brunne läste en text som handlade om när Jesus talade till sina lärjungar om kärlek till sina medmänniskor. Då stormade plötsligt Sverigedemokraterna ut från gudstjänsten. Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Biskop Eva Brunne: Har aldrig varit med om något liknande

Publicerad
Uppdaterad
Biskop Eva Brunnes textläsning fick Sverigedemokraterna att lämna Storkyrkan.
- Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Eva Brunne till Expressen.se.
Eva Brunne säger till Expressen:
- Jag stod i predikstolen och såg inte vad som hände.
- När jag förstod blev jag väldigt förvånad. Och jag är fortfarande förvånad. Jag har aldrig varit med om något liknande, men det är naturligtvis människor fritt att lyssna på vad som sägs i kyrkan, säger hon.

Därför pratade hon om rasism

På frågan varför hon tog upp rasism i sin predikan svarade Brunne:
- För att det hör till evangelium och för att det är något som förekommer i vår tid. Mitt uppdrag som biskop är att tolka evangeliet in i vår tid, säger hon till TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag