Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan har inte känt till uppgifterna sedan tidigare. Mig veterligen har de hemlighållit detta för partiet, säger han och fortsätter: Foto: Leif R Jansson / Scanpix
Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan har inte känt till uppgifterna sedan tidigare. – Mig veterligen har de hemlighållit detta för partiet, säger han och fortsätter:  Foto: Leif R Jansson / Scanpix

Baylan: Ägnar man sig åt sexköp åker man ut med huvudet före

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraterna tar starkt avstånd från S-kandidaterna som togs på bar gärning när de köpte sex i Stockholm.
- Ägnar man sig åt sexköp åker man ut med huvudet före, säger partisekreterare Ibrahim Baylan till Expressen.se.
Polisen följde efter de två männen i Stockholm.
Sedan tog de männen på bar gärning när de köpte sex från två kvinnor.
Nu har den ene dömts till strafföreläggande och dagsböter, och den andre har åtalats då han nekar till sexköp.

Skedde i LO-lägenhet

Sexköpen ägde rum i en lägenhet som ena mannen hade lånat via sitt fackförbund inom LO.
Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan har inte känt till uppgifterna sedan tidigare.

Hemlighållt för partiet

– Mig veterligen har de hemlighållt detta för partiet, säger han och fortsätter:
– Stämmer uppgifterna är förtroendet förverkat och jag förväntar mig att de lämnar sina uppdrag. Ägnar man sig åt sexköp åker man ut med huvudet före. Då kan man inte vara förtroendeval för Socialdemokraterna. Det är inte förenligt med våra värderingar. Punkt, säger Ibrahim Baylan till Expressen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag