Statsminister Fredrik Reinfeldt peppade valarbetarna i Malmö på lördagsmorgonen. Foto: Christian Ornberg
Statsminister Fredrik Reinfeldt peppade valarbetarna i Malmö på lördagsmorgonen. Foto: Christian Ornberg

Alliansen till attack på rödgröna i Malmö: Kan inte leda landet med deras politik

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Efter starten av valslutspurten i Malmö åkte alliansen vidare mot Göteborg.
Deras viktigaste budskap dagen före valet - faran med en rödgrön regering och Sverigedemokraterna i riksdagen.
- De har helt enkelt inte en politik som det går att leda Sverige med, säger statsminister Fredrik Reinfeldt om de rödgröna.
Alliansledarna inledde sin valslutspurt med att möta de egna valarbetarna i Malmö. Partiledarnas tal handlade till stor del om faran med en rödgrön regering.
– De vill inte prata jobb, de vill inte prata om brister i sin ekonomiska politik. De har helt enkelt inte en politik som det går att leda Sverige med.
– Vi måste berätta att det går att rädda jobbpolitiken och hålla ihop ekonomin, säger Reinfeldt om hans viktigaste uppgift under dagen.

Angrep Ohly

FP-ledaren Jan Björklund ägnade kraft åt att angripa V-ledaren Lars Ohly genom att syrligt undra vilken ministerpost han skulle få.
– Vi får fler människor som kommer att leva på bidrag och i utanförskap istället för att försörja sig på egen lön. Vi kommer att byta ut en politik för en kunskapsskola mot en flumskola igen, säger Björklund.
Vice statsminister Maud Olofsson, C, menar att svensk ekonomi hotas med de rödgröna. Hon tror dock inte att svenskarna insett det, eller tillräckligt förstått deras varningsrop.
– Nej, det tror jag inte. Det är svårt men vi kan berätta och granska alternativen, säger Olofsson.

Kaos om SD kommer in

Partiledarna upprepade också det kaos de ser om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och får en vågmästarställning.
– Fyra år är en lång tid om vi på måndag morgon landar med ett instabilt valresultat, säger Reinfeldt om Sverigedemokraterna.
KD-ledaren Göran Hägglund:
– Det vore förfärligt. Det vore ett enormt nederlag när det handlar om det absolut okränkbara mäniskorvärdet som handlar om att alla är lika mycket värda.
– Vi skulle kasta in Sverige i en situation där vi riskerar att alla låntagare får betala högre ränta på sina lån, där Sverige blir mer sårbart av en accentuerad finanskris. Det kommer att kosta svenskarna om Sverigedemokraterna kommer in och får en vågmästarställning, säger Hägglund.

Nu väntar Göteborg och Stockholm

Efter framträdandet i Malmö är partiledarna nu på väg mot Göteborg där de klockan 12.30 håller torgmöte i Nordstan. Klockan 16.00 står de utanför Åhléns varuhus på Drottninggatan i Stockholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag