Skottlossningen skedde strax före klockan fem utanför nattklubben Marina Plaza vid Knutpunkten.
Skottlossningen skedde strax före klockan fem utanför nattklubben Marina Plaza vid Knutpunkten.

Vakt och två gäster sköts utanför nattklubb i morse

Publicerad
Uppdaterad
Tre personer skadades när de blev beskjutna i kön utanför nattklubben Marina Plaza i Helsingborg tidigt på söndagsmorgonen. En 43-årig man sitter anhållen misstänkt för mordförsök, men i förhör på söndagskvällen förklarade han att han inte minns något av händelsen.
- Han minns bara att han varit på nattklubben tidigare på kvällen, säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell till TT. Det var ett tiotal skott som avlossades från en bil utanför nattklubben strax före klockan fem. En 55-årig man som var gäst på nattklubben skadades allvarligt i bröstet, men efter operation bedömdes hans skador inte längre som livshotande. Även två andra män, en gäst och en 36-årig ordningsvakt, skottskadades i benen. - Läget är stabilt för samtliga skadade, säger Förstell. Krockade med polishuset Efter skottlossningen kom en polispatrull snabbt till platsen och tog upp jakten på bilen. Den 43-årige mannen kunde gripas en kort stund senare när han körde in i väggen till polishuset i Helsingborg och kastades ut genom vindrutan. I bilen fann polisen ett handeldvapen och vid en senare husrannsakan i 43-åringens bostad hittades både ett fodral och ammunition till vapnet. Enligt polisen är det troliga motivet till dådet att mannen hade avvisats från nattklubben någon timme tidigare efter att ha uppträtt stökigt. Han kom sedan tillbaka i bil, parkerade vid nattklubben och avlossade skotten. Kunde slutat värre - Det var ju stängningsdags och troligen många gäster på väg hem, så detta hade kunnat sluta mycket värre, säger Helsingborgspolisens informatör Charley Nilsson. Efter gripandet ville mannen inte säga något förrän han fått tillgång till advokat. Förhören kunde därför genomföras först sent på eftermiddagen. Under väntetiden fördes han till sjukhus för vård av de skador i huvud och ben som han fick vid krocken mot polishusets vägg. Enligt Lars Förstell rörde det sig bara om småblessyrer som fick plåstras om. Mannen bor i Helsingborg är inte tidigare känd för några våldsbrott. Allt tyder på att han begärs häktad under de närmaste dygnen.
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag