Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Vaknade naken och hade en kille över mig"

Politikern berättar som en del av uppropet #imaktenskorridorer.
Foto: / Kalin Eftimov
Politikern berättar som en del av uppropet #imaktenskorridorer.
Foto: / © Copyright 2013 Andrey Omelyanchuk

På fredagen har över 1 300 politiker skrivit under uppropet #imaktenskorridorer, där de berättar om sexuella övergrepp inom politiken. En av dem blev våldtagen redan när hon var engagerad i ett ungdomsförbund. 

– Jag vaknade naken och hade en kille över mig, säger hon till Expressen. 

En kvinna som är högt uppsatt inom politiken och som skrivit under uppropet #imaktenskorridorer berättar för Expressen om hur hon blev våldtagen i samband med att hon var engagerad i ett ungdomsförbund. 

– Det var 2006, det var mycket alkohol inblandat. Jag vaknade naken och hade en kille över mig. Dagen efter visade det sig att det var fler än han som jag hade varit med, de hade turats om kan man säga. Jag tänkte att det var mitt eget fel, säger hon. 

Det var mitt under brinnande valrörelse, hon var minderårig och hade blivit bjuden på alkohol. Därför tystades det hela ner, även fast hon berättade om det. 

– Året därpå blev jag utsatt igen. Han hade hört rykten om att ”det var lätt”. Jag stannade kvar i ungdomsförbundet och det partiet ganska länge, men sedan tog detta överhanden och jag slutade helt med politiken. Sedan gick det något år och då tänkte jag inte kan låta dem vinna och gick med i ett annat parti, säger hon.


LÄS MER: 1 300 politiker i upprop mot sexuella trakasserier

"Man blir ju lite arg på sig själv"

Eftersom hon läst andra politikers historier i uppropets Facebookgrupp, där alla historier samlats in, tycker hon sig kunna känna igen vissa delar. Alltså att vissa andra tycks ha drabbats av samma man. 

– Man blir ju lite arg på sig själv att man inte sagt till tidigare, för då kanske det hade förhindrats. 

Är den här personen fortfarande aktiv i politiken? 

– Jag har försökt komma på vad han heter och vem han är, men jag kommer inte ihåg, så jag vet faktiskt inte. Men det var i ett ungdomsevent. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.