Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vägrar be om ursäkt till Amér

Statsminister Göran Persson upprepar kritiken mot UD-tjänstemannen Stefan Amér, som bara följde Freivalds order.
- Han är inte tjänsteman i den meningen, han är politiskt sakkunnig och tillhör laget han också, säger Persson till Expressen.
Expressen möter statsminister Göran Persson i regeringskansliet Rosenbad - några timmar efter att utrikesminister Laila Freivalds tvingats avgå. Trots att det nu står helt klart att det var Freivalds som beslutade att webbhotellet, som senare stängde sverigedemokraternas hemsida, skulle kontaktas av UD vägrar han be tjänstemannen Stefan Amér om ursäkt.

"Det är olämpligt"

Den 15 februari sa Persson - som då var övertygad om att Amér handlat på eget bevåg - så här: - Jag tycker att det är olämpligt och det har aldrig sanktionerats av utrikesministern. Har du bett Stefan Amér om ursäkt? - Varför då? För att du uttalade dig så kraftfullt om att han hade gjort fel? - Jag har ingen som helst anledning att på något sätt revidera den uppfattningen, och jag tänker inte göra det heller. Trots att du nu fått veta att utrikesministern var med på det hela? - Nej, men det gör inte saken, så att säga Mindre allvarlig? - Nej, han är inte tjänsteman i den meningen, han är politiskt sakkunnig och tillhör laget han också. Niklas Svensson

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!