Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vägrade McDonalds - kan förlora vårdnaden

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
David Schorr ville inte belöna sonens utbrott - något som används emot honom i vårdnadstvisten.
Foto: David Mcglynn / Splash News

En pappa i New York är indragen i en infekterad vårdnadstvist och riskerar att förlora vårdnaden av sin 4-årige son.

Anledningen: han ville inte ta grabben till McDonald's.

– Man skulle kunna tro att det handlar om sexuellt ofredande, säger pappan David Schorr till New York Post.

Föräldrarna har varit skilda sedan 2011 och under de senaste 2,5 åren har de haft delad vårdnad om den 4-årige sonen.

I tisdags förra veckan hade pappa David Schorr planerat att ta grabben till restaurangen The Corner Café dit han brukar gå och äta. Men pojken fick ett utbrott och krävde att de i stället skulle käka på McDonald's.

Pappan, som uppenbarligen inte ville gå dit, gav sin son ett ultimatum; vi äter middag var som helst förutom på McDonald's - eller så äter vi ingen middag alls.

– Barnet, envis som en åsna, valde alternativet "ingen middag alls", säger pappan enligt den stämningsansökan som NY Post tagit del av.

Kopplade in psykiater

Pappan förklarar sitt agerande med att han inte ville belöna sonens utbrott.

Sonens mamma ser dock annorlunda på saken. Hon anmälde pappan, kopplade in en psykiater och kräver nu ensam vårdnad på grund av hamburgerincidenten.

Psykiatern som endast talat med mamman och sonen hävdar i sitt utlåtande att David Schorr är "helt oförmögen att ta hand om sin son". David Schorr, som själv är advokat, har i sin tur anmält psykiatern för förtal.

Vårdnadstvisten återupptas i december. Då ska rätten avgöra om man kan vara lämplig som förälder trots att man inte tar barnet till en snabbmatsrestaurang.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.