Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Väg akut avspärrad efter stort slukhål

En stor personalstyrka var på plats under måndagskvällen.
Vid 20-tiden på måndagen upptäcktes ett stort slukhål på Nynäsvägen.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Vägen har stängts av.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Arbetet med att laga hålet väntas pågå hela natten.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
En stor personalstyrka var på plats under kvällen och natten och väg 73 kommer att vara avspärrad vid platsen och trafiken leds om.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

På måndagen öppnade sig ett stort slukhål på väg 73 vid Jordbro trafikplats, i södra Stockholm. 

– Vad jag förstår skulle man göra en urgrävning för att dra ledningar under vägen och sedan har det blivit någon form av slukhål, säger Patrick Johansson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund. 

Väg 73 från Nynäshamn in mot Stockholm är avspärrad – arbetet med att laga hålet beräknas pågå under hela natten.

Enligt Trafikverkets rapporter om störningar i så började man arbeta vid
med att laga vägen vid åttatiden på måndagskvällen och man räknade att det skulle pågår hela natten. Sluttiden är satt till 05.00.

Trafikverket kallar det för ”akut lagning av vägskada” och vägen är avstängd i norrgående riktning, alltså in mot Stockholm.

En stor personalstyrka var på plats under kvällen och natten och väg 73 kommer att vara avspärrad vid platsen och trafiken leds om.

Enligt Trafikverket har slukhålet mycket stor inverkan på trafiken och redan tidigt på dagen var det långa köer på platsen.

Slukhålet uppstod under vägarbete

Patrick Johansson, operativ chef för Södertörns brandförsvarsförbund säger:

– Det är ett vägarbete där i anslutning till platsen. Vad jag förstått skulle man göra en urgrävning för att dra ledningar under vägen och sedan har det blivit någon form av slukhål utav det.

– Jag är lite osäker på varför det har blivit så men det är någon form av vägarbete som man gör där just nu och man försöker reparera det här slukhålet. 

Foto: Trafikverket

Svaret på mysteriet med enorma slukhålen

Forskare flög ner drönare i kratern • ”Slumrande jätte” oroar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.