Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flickornas larm: Blev våldtagna i helgen

Gärningsman jagas av polis.
Två våldtäkter mot barn ska ha skett i Stockholm under helgen. Polisen har inlett två förundersökningar om våldtäkt mot barn.

Två minderåriga flickor har under helgen berättat för en vuxen att de har blivit våldtagna i Stockholm.

Det skriver polisen på sin hemsida. 

Polisen har inlett två förundersökningar om våldtäkt mot barn.

Uppgifterna kom till polisen under söndagskvällen. Då hade två flickor berättat för en vuxen att de blivit våldtagna under helgen. Det ska ha skett natten mot lördagen respektive under lördagskvällen.

Polisen hanterar fallen som två separata ärenden. 

– Vi har inlett två förundersökningar om våldtäkt mot barn efter uppgifter om att två minderåriga personer uppgett att de blivit våldtagna under helgen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

I övrigt är hon förtegen. Hon vill inte bekräfta var eller när händelserna ska ha inträffat men uppger att polisen har två separata ärenden om våldtäkt mot barn.

Vådtäkt mot barn i Stockholm

Enligt Aftonbladet ska en av våldtäkterna ha skett utomhus i västra Stockholm. 

Ingen person har gripits och polisen jagar nu en misstänkt.

– Rubriceringen är våldtäkt mot barn. Det är ett spaningsärende, alltså att gärningsmannen är okänd. Vi försöker ta reda på vem det är, säger Johan Wernsten, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Stockholm nord, till Aftonbladet.

Polisens teori är att det rör sig om två olika gärningsmän, enligt uppgifter till Aftonbladet.