Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vemdalsskalet – här väntas mer snöfall

Foto: MARTINA HUBER

Snöområdet som ligger över Jämtland kan även beröra Härjedalsfjällen – och möjligen Vemdalsskalet.

– Under lördagsförmiddagen får man räkna med att det kan komma lite snöbyar, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

Snödjupet i Vemdalsskalet, där även Björnrike, Storhogna och Klövsjö ingår, har ett snödjup på hela 140 centimeter. 

10 liftar av 10 hålls öppna, 21 backar av 21. 

Bra värre, alltså. 

Kan komma snöbyar

Vädret, då?

Jo, det snöområde som berör Jämtland under lördagen kan även beröra Härjedalsfjällen – och möjligen även populära Vemdalsskalet.

– Under lördagsförmiddagen får man räkna med att det kan komma lite snöbyar, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. Det blir inte så stora mängder – snöbyar är ett bra uttryck. 

Det här innebär att det kommer att snöa lite till och från – och inte så kraftigt.

Svänger om till sol

– Sedan kan det svänga om i vädret och börja klarna upp under eftermiddagen – Vemdalsskalet är inte så långt rån Idre, där det väntas sol under lördagen, säger Tora Tomasdottir. 

Blir det kallt?

– Eftersom det blir klarare framåt kvällen så kan temperaturen sjunka något, men inte mer än till sju-åtta minusgrader. Mitt på dagen blir det minus två som varmast. 

Under lördagen smygstartar elever från Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne, Södermanland, Uppsala, Örebro och Uppsala sportlovsledigheten.