Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Väder i Åre på måndagen

Publicerad

 

För många innebär måndagen en första dag i backarna. Då erbjuder jämtländska Åre, där även skidanläggningarna Duved, Tegefjäll och Björnen ligger, en mulen dag men en hel del snö.

– Jag tror det är helt okej att åka skidor ändå, trots snöfallet, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Vecka sju är här, vilket innebär sportlov för ungdomarna i Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland.

En del stannar på hemmaplan, andra drar norrut mot den svenska fjällvärlden. För dem som åker till Åre blir måndagen en mulen sådan.

– Det blir mulet och snöfall, inte lika kraftigt som i södra delarna av landet men det kommer att snöa på, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

– Temperaturen ligger på fem till sju minusgrader ungefär, det är inte jättekallt. Jag tror det är helt okej att åka skidor i dag ändå, trots snöfallet, fortsätter han.

Blåsten avtar

De senaste dagarna har blåsten varit något av ett problem men under måndagen är vinden mer måttlig.

– Det har blåst mycket på Kalfjället de senaste två dagarna men under morgonen och förmiddagen avtar det en del, säger Lars Rydqvist.

I Åre ligger snödjupet på 92 centimeter, 32 av 41 liftar hålls öppna samt 87 av 90 backar, enligt Skistars hemsida.

Alexander Sandström Libb
Alexander Sandström Libb

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag