Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportlovsvädret – här kan det bli sol i fjällbackarna

Foto: MARTINA HUBER
Foto: MARTINA HUBER

Nu smyger sportlovet i gång på allvar för elever i bland annat delar av Småland och Skåne. 

– Det blir mycket moln och gråmulet i stora delar av landet, säger Tora Tommasdottir, metorolog vid väderinstitutet Storm – men tillägger:

– Lokalt kan det spricka upp och komma sol. 

Med Expressens vädersajt kan du följa alla uppdateringar av vintervädret – vare sig ni är kvar på hemmaplan eller på någon skidort i svenska fjällen. 

Så här ser sportlovsvädret ut på de största svenska skidanläggningarna under lördagen – ort för ort:

Mäktiga Åre, Duved, Tegefjäll och Björnen i Jämtland. 

Klassiska Sälen och Tandådalen i nordvästra Dalarna.

Vemdalsskalet, Björnrike, Klövsjö och Storhogna i Härjedalen. 

Populära Romme Alpin i södra Dalarna.   

Branäs i Värmland. 

Idre fjäll i Dalarna.

Stenmarks Tärnaby, och Hemavan, i Västerbotten. 

Kungsberget i Gästrikland.

Skåne - Östergötland 

”Ligger en varning för hård sydlig vind”

Enligt Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm  kommer det att bli en gråmulen lördag i nästan hela landet – men:

– I fjällen på vissa håll och vid kusterna i söder kan det spricka upp och bli lite klarare väder.

Var i fjällen kan det spricka upp?

– I Härjedalsfjällen, Dalafjällen och i Tärnaby. Sälenfjällen och Idre ser något säkrare ut. Men det är inte supersäkert någonstans eftersom det är mycket moln i omlopp. 

Var är det mer osäkert?

– Jämtlandsfjällen, men antagligen lite norr om Åre. Men i Jämtland överlag får man räkna med att det kommer en del snöbyar överlag. Men det är inget extremt. 

Så blir vädret i Göteborg och Jönköping

Under vecka sju är det elever söderifrån – från Göteborg, Jönköping, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre – som är lediga från skolan. För dem är sportlovet nu inne på sin femte dag – och veckan närmar sig sitt slut. En del njuter av ledigheten på hemmaplan medan andra har packat väskorna och skidorna och åkt norrut – kanske för att åka skidor i någon av våra största skidorter. Under lördagen smygstartar elever i Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronoberg, Skåne, Södermanland, Uppsala, Örebro och Östergötland sportlovet.

Vare sig du befinner dig på hemmaplan, eller i den svenska fjällvärlden – med Expressen väder kan du hålla kolla på det dagsaktuella vädret

En mobilpush på morgonen ger dig blixtsnabb information om dagens väder. Morgondagens väder får du tillgång till genom en andra mobilpush under sen eftermiddag/kväll.  

Ha ett härligt sportlov!