Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportlov i Östergötland – nu väntas blötsnö

Elever i Östergötland smygstartar sportlovet under fredagseftermiddagen. 

Hur blir vädret då? 

– Det har passerat ett snöoväder och nu blir det varmare under dagen, säger Toras Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

Under lördagen smygstartar elever från Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne, Södermanland, Uppsala, Örebro och Uppsala sportlovsledigheten. 

– Det har passerat ett snöoväder så snömängden har ökat lite grann. Nu blir det varmare under dagen, uppemot 1-2 plusgrader säger Toras Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

Kan komma en del blötsnö

Under fredagseftermiddagen/kvällen kan det falla regn i Östergötland, alternativt blötsnö.

– Då kan också en del av den snö som har fallit smälta bort, säger Tora Tomasdottir. Det är alltså lite slaskvarning. Fram emot lördagen blir det mer uppehåll, då blir det en lugn dag. 

Under vecka sju är det elever söderifrån – från Göteborg, Jönköping, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre – som är lediga från skolan. För dem är sportlovet nu inne på sin femte dag, och veckan närmar sig sitt slut. 

Har packat väskorna

En del njuter av ledigheten på hemmaplan medan andra har packat väskorna och skidorna och åkt norrut – kanske för att åka skidor i någon av våra största skidorter. 

Under lördagen smygstartar elever från Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne, Södermanland, Uppsala, Örebro och Uppsala sportlovsledigheten.