Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sommarvärmen blir kvar – så länge stannar den

Johan Groth ger väderprognos.
Johan Groth, meteorolog på Storm Geo.
Foto: YLWA YNGVESSON
Det lär bli en del folk på stränderna i Sverige när värmen håller i sig.
Foto: STINA STJERNKVIST / TT NYHETSBYRÅN
Ett bad kanske blir aktuellt i helgen.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Juni har börjat på bästa sätt med höga temperaturer och mycket sol. 

Det fina vädret stannar nu över helgen och kanske längre än så.

– Nästa vecka går också i ganska varma tecken, säger meteorologen Johan Groth.

För alla er som gillar sol, på med solhatten och solkräm. För det fina vädret fortsätter.

– Det som är spännande är att det finaste och varmaste vädret i dag fortsätter vara i de nordligaste delarna av landet. Det har redan varit över 25 grader på flera platser i Lappland, Jämtland och Västerbotten, säger Johan Groth, meteorolog på Storm Geo.

I helgen blir det fortsatt varmt och soligt även om det om det finns risk för en del moln och lokala regnskurar på sina håll.

– I det stora hela består det fina vädret i helgen. På lördag blir det fortsatt varmt med högsommartemperaturer på sina håll, men det kan också komma någon åsk- eller regnskur i de nordligaste delarna av landet. I söder blir det några grader varmare och ingen risk för skurar men de högsta temperaturerna blir nog i mellersta Norrland.

Fin nationaldag att vänta

På söndag är det Sveriges nationaldag och det ser ut att bli en fin sådan på de flesta håll i landet.

– För alla som vill fira nationaldagen blir det perfekt att göra det utomhus för det blir fint väder, lite stackmoln på dagen och ganska varmt med runt 25 grader i söder och runt 20 grader i norra Norrland. 

– Men det finns en ökad risk för väldigt lokala regnskurar och sammanhängande moln i norra Dalarna och Jämtland Härjedalen. I Medelpad blir det nog också någon skur.

Och värmen ser ut att hålla i sig.

– Nästa vecka går också ganska varma tecken. Det blir lite mer molnområden i norra Sverige, med kanske lite nederbörd i fjällen. Men på det stora hela blir det sommarvärme nästa vecka med mellan 20 till 25 grader, säger Johan Groth.

Se också:

Snart kan Europas klimat se väldigt annorlunda ut.