Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sommarvärmen blir kvar – så länge stannar den

Johan Groth ger väderprognos.
Johan Groth, meteorolog på Storm Geo.
Foto: YLWA YNGVESSON
Det lär bli en del folk på stränderna i Sverige när värmen håller i sig.
Foto: STINA STJERNKVIST / TT NYHETSBYRÅN
Ett bad kanske blir aktuellt i helgen.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Juni har börjat på bästa sätt med höga temperaturer och mycket sol. 

Det fina vädret stannar nu över helgen och kanske längre än så.

– Nästa vecka går också i ganska varma tecken, säger meteorologen Johan Groth.

För alla er som gillar sol, på med solhatten och solkräm. För det fina vädret fortsätter.

– Det som är spännande är att det finaste och varmaste vädret i dag fortsätter vara i de nordligaste delarna av landet. Det har redan varit över 25 grader på flera platser i Lappland, Jämtland och Västerbotten, säger Johan Groth, meteorolog på Storm Geo.

I helgen blir det fortsatt varmt och soligt även om det om det finns risk för en del moln och lokala regnskurar på sina håll.

– I det stora hela består det fina vädret i helgen. På lördag blir det fortsatt varmt med högsommartemperaturer på sina håll, men det kan också komma någon åsk- eller regnskur i de nordligaste delarna av landet. I söder blir det några grader varmare och ingen risk för skurar men de högsta temperaturerna blir nog i mellersta Norrland.

Fin nationaldag att vänta

På söndag är det Sveriges nationaldag och det ser ut att bli en fin sådan på de flesta håll i landet.

– För alla som vill fira nationaldagen blir det perfekt att göra det utomhus för det blir fint väder, lite stackmoln på dagen och ganska varmt med runt 25 grader i söder och runt 20 grader i norra Norrland. 

– Men det finns en ökad risk för väldigt lokala regnskurar och sammanhängande moln i norra Dalarna och Jämtland Härjedalen. I Medelpad blir det nog också någon skur.

Och värmen ser ut att hålla i sig.

– Nästa vecka går också ganska varma tecken. Det blir lite mer molnområden i norra Sverige, med kanske lite nederbörd i fjällen. Men på det stora hela blir det sommarvärme nästa vecka med mellan 20 till 25 grader, säger Johan Groth.

Se också:

Snart kan Europas klimat se väldigt annorlunda ut.