Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sommarvädret på väg tillbaka – över 20 grader

Det blir varmt och soligt under söndagen och måndagen. Foto: JOHAN NILSSON/TT
De närmaste dagarna blir omkring 20 grader i stora delar av landet. Foto: JOHAN NILSSON/TT

Under söndag och måndag kommer solen och värmen tillbaka. 

I stora delar av landet kan temperaturen bli upp emot 23 grader. 

– Det blir som en sista släng av sommaren, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm. 

Första höstmånaden är här, men än verkar sommaren inte riktigt vilja slippa taget. De kommande dagarna återvänder solen och värmen. 

På söndag kan det förekomma lite moln i de sydligaste och nordligaste delarna av Sverige, men på det stora hela blir det soligt väder. 

– Det är ändå upp emot tjugo grader ganska långt norrut, hela norrlandskusten får upp emot tjugo grader, kanske till och med 21 grader om man har tur. I Lapplandsfjällen blir det kallare, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm. 

Enligt Tora Tomasdottir blir söndagen en perfekt dag att planera utomhusaktiviteter. 

– Det är vindsvagt och jätteskön luft när det inte är så där jättevarmt. Det kan inte bli mycket bättre. Det blir som en sista släng av sommaren. 

Soligt väder på måndag 

Också under måndagen håller det fina vädret i sig. Lapplandsfjällen och södra Sverige får något mindre moln och temperaturen kan bli än högre än under söndagen. 

–  Det kan till och med bli upp emot 22-23 grader, från söder till norr. Det är i fjällen det kan bli lite lägre temperatur, under natten kan det bli under nollan. Men det är inget konstigt att det fryser när det är så här vindstilla, säger Tora Tomasdottir. 

Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm. Foto: Pressbild / StormGeo

Men sommarvädret kan bli kortvarigt – på tisdagen ser värmen visserligen ut att hålla i sig, men det kan bli mer moln och på vissa håll i landet skurar. Så det gäller att passa på att njut av det sköna vädret innan dess – och det är bra förutsättningar för att göra just det. 

– Nu står inte solen lika högt på himlen längre, så nu blir uv-strålningen mycket lägre. Man behöver inte tänka på att man är ute i solen på samma sätt som mitt i sommaren. Det är perfekt för att vara ute och njuta utan att man behöver ha på sig mycket kläder, stå i skuggan eller smörja in sig så mycket. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!