Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skåne – här kan lovet starta med solchans

I eftermiddag smygstartar sportlovet för elever från stora delar av Sydsverige – däribland Skåne och delar av Småland. 

– Det kan finnas lite solchanser under dagen, men framåt eftermiddagen drar det in ett område med regn, kanske blötsnö, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

Under fredagseftermiddagen smygstartar sportlovet för elever från Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne, Södermanland, Uppsala, Örebro och Uppsala sportlovsledigheten.

Många av dem stannar på hemmaplan. 

Men hur blir vädret, Tora Tomasdottir vid väderinstitutet Storm?

Här blir det mer solchanser

– Det kan finnas lite solchanser under dagen, men framåt eftermiddagen drar det in ett område med regn, kanske blötsnö. Men det här blir inte så långvarigt, utan det kan dra bort redan till natten. 

Under lördagen kan det klarna upp, åtminstone i Skåne och Blekinge. 

– Då blir det även någon minusgrad, säger Tora Tomasdottir. Det finns också risk för att det blir riktigt halt till lördag morgon. I Småland kommer det däremot att vara mer mulet. Dessutom faller nederbörden mer som snö än regn. Så där kan det nog bli en del slask i dag och i morgon, lördag. 

Inne på femte sportlovsdagen

Under vecka sju är det elever söderifrån – från Göteborg, Jönköping, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre – som är lediga från skolan. 

För dem är sportlovet nu inne på sin femte dag, och veckan närmar sig sitt slut. En del njuter av ledigheten på hemmaplan medan andra har packat väskorna och skidorna och åkt norrut – kanske för att åka skidor i någon av våra största skidorter.