Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: / TT NYHETSBYRÅNFoto: / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Så blir vädret under sportlovet – vacker tisdag

Publicerad

Äntligen är sportlovsveckan här – i alla fall för eleverna i Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland. Och på sina håll är det ett riktigt vackert vinterväder på gång inför tisdagen.

I listan här nedan kan du se hur vädret blir i ditt skidområde:

Tisdagen innebär årets andra sportlovsdag och många personer som antingen är lediga hemma eller på semester vid Sveriges populära skidanläggningar. Hur man än väljer att göra kan det vara extra intressant att ta en titt på väderprognosen, just denna vecka.

Klicka på blålänken och kolla hur skidvädret ser ut i just ditt område:

Göteborgs län, som har sportlov
Jönköpings län, som har sportlov
Åre, Duved, Tegefjäll och Björnen
Sälen och Tandådalen
Vemdalsskalet, Björnrike, Klövsjö och Storhogna
Branäs
Tärnaby/Hemavan
Kungsberget
Romme Alpin
Idre Fjäll

– Vi har kvar snöfall i mellersta och norra delarna av Norrland men det kommer mattas av under dagen. Det kommer bli rätt så fint väder i västra Svealand imorgon och det  kan bli en ganska vacker februaridag då solen kommer fram, främst i Värmland och på Dalafjället, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Genom Expressens vädersajt får du under hela sportlovet dagsaktuella väderprognoser från de största skidorterna – men också vädret där du bor. Genom våra pushnotiser får du snabbt tillgång till en första rapport på morgonen. Senare under eftermiddagen/kvällen kommer en ny push – för morgondagens väder. 

Alexander Sandström Libb
Alexander Sandström Libb

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag