Nederbörden och blåsten ser ut att avta på Kungsberget under tisdagen. Foto: ANGELICA HJORTHOLT
Nederbörden och blåsten ser ut att avta på Kungsberget under tisdagen. Foto: ANGELICA HJORTHOLT

Så blir sportlovsvädret på Kungsberget under tisdagen

Publicerad

Sportlovsveckan är äntligen här och efter en hel del rusk och blåst väntar nu en relativt vacker februaridag.

– Klarnar upp tidig kväll, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Vecka sju är här, vilket innebär sportlov för ungdomarna i Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland.

En del stannar på hemmaplan, andra drar norrut mot den svenska fjällvärlden. För dem som åker till Kungsberget väntar en tisdag med mindre vind och mindre nederbörd än de senaste dagarna. Även om dagen väntas börja mulen.

Svag till måttlig vind

– Kungsberget ligger på gränsen till molnkanen och det ser ut att klarna upp någonstans tidig kväll. Temperaturen hamnar runt nollgradigt, strax under, och det kommer att blåsa en svag till måttlig, sydvästlig vind, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Relaterade ämnen
Alexander Sandström Libb
Alexander Sandström Libb

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag