Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir sportlovsvädret i dag lördag

Det blir en mulen dag i de flesta skidbackar i dag.
Foto: ANJA EDVARDSSON
Runt elva, tolv minusgrader med måttlig vind är lördagens prognos för Åre.
Foto: / SKISTAR

Ingen sol, men något varmare än tidigare. 

Molnen har dragit in över landet – och det gör att temperaturen höjs. 

Och i sydöstra Sverige finns det risk för snöbyar. 

Minusgraderna fortsätter i stort sett hela landet – men det blir inte lika kallt som det har varit tidigare i veckan. Det tack vare att moln har dragit in över landet, vilket höjer temperaturen. 

– Vi har mycket moln över oss, men både i söder och längs Norrlandskusten så är det rätt tunna moln. Man ser inte riktigt himlen, men det är ändå ljust. Inte så där strålande sol som det har varit, men det kan ändå upplevas som bra väder, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm. 

Jämfört med tidigare dagar blåser det mindre i dag – men det kan fortfarande komma snöbyar i sydöstra Sverige. 

– Men inte några stora mängder, eftersom vinden avtagit. Det kan komma lite över området mellan norra Småland och södra Skåne, längs östkusten. 

Tora Tomasdottir.
Foto: / FOTO: MAGNUS HELLBERG

Sportlovet för barn och ungdomar från bland annat Stockholm, Dalarna, Värmland och Västmanland är snart över – men ännu är det två dagar kvar av ledighet innan skolan drar i gång. 

En del kanske tillbringar sitt lov norrut i fjällen, och för dem blir det en något varmare dag än vad man kanske har vant sig vid. 

Kan falla snö i Sälen 

Såhär blir sportlovsvädret på din skidort:

Sälen och Tandådalen, nordvästra Dalarna:

Snödjup i Sälen: 129 centimeter, antal öppna nedfarter: 102 av 102, antal öppna liftar: 88 av 88. Öppna längdspår: 70,2 kilometer. 

– Tjocka moln i dag, det kan vara så att det kommer någon liten snöflinga, men ingen större mängd. Det blir runt tio minusgrader och svag vind, säger Tora Tomasdottir. 

100 centimeter snö i Åre 

Åre:

Snödjup i Åre: 100 centimeter, antal öppna nedfarter: 87 av 90, antal öppna liftar: 41 av 41. Öppna längdspår: 77,5 kilometer. 

– Runt elva, tolv minusgrader med måttlig vind. På fjället kan det blåsa ännu mer, där kan det upplevas kallare, kanske som minus femton. Det kan komma lite snö under kvällen. 

Vemdalen: Vemdalsskalet, Björnrike, Klövsjö och Storhogna, Härjedalen:

Vemdalen, snödjup: 133 centimeter, öppna backar: 57 av 58, öppna liftar: 35 av 35, öppna parker: 3 av 3, öppna längdspår: 54 kilometer.  

– Det blir mulet väder, med svag vind. Lite lätt snöfall natten till söndagen. Mellan nio till elva minusgrader under dagen. 

Solglimtar i Romme Alpin

Romme Alpin, södra Dalarna.   

Snödjup i Romme Alpin: 120 centimeter, öppna backar: 31 av 31, öppna liftar: 13 av 13.

– Under dagen blir det mulet, men solen kan lysa igenom lite i bland och det kommer kännas ganska ljust. Det blir runt sex, sju minus när det är som varmast. 

Branäs, Värmland:

Snödjup i Branäs: 150 centimeter, öppna pister: 30 av 30, öppna liftar: 20 av 21. Längdspår: 28 av 28 kilometer. 

– Åtta, nio grader under dagen. En mulen dag. Kan kanske falla lite snö under natten till söndag.

Tio minus i Idre

Idre fjäll, Dalarna:

Snödjup i Idre fjäll: 100 centimeter, öppna pister: 39 av 40, öppna liftar: 26 av 26. Längdspår: 82 kilometer. 

– Som varmast här blir det tio minusgrader. Lite lätt snöfall kan falla under eftermiddagen och kvällen. 

Svag vind i Hemavan 

Tärnaby, och Hemavan, Västerbotten:

Snödjup i Tärnaby och Hemavan: 110 centimeter och 80 centimeter, öppna pister: 19 av 20 och 25 av 28, öppna liftar: 6 av 6 och 5 av 8. 

– De ligger i kanten på ett molnområde, så det kommer vara en del moln men inte jämnmulet. Runt minus elva grader i dag och svag vind. 

Kungsberget, Gästrikland:

Snödjup i Kungsberget: 140 centimeter, öppna pister: 22 av 22, öppna liftar: 12 av 12. 

– Kan komma lite snöfall under dagen, men det kommer inte ställa till problem. Det blir runt sex minusgrader och mulet väder.