Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir ditt väder under sportlovet

Vi ger dig sportlovsvädret – ort för ort.Foto: NTB Scanpix / TT
Snön ligger djup i många av Sveriges skidorter – men på andra håll är det sämre av den varan.Foto: MIKAEL SJÖBERG

Äntligen är Sportlovsveckan här!

Först ut: barn från Göteborg, Jönköping, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre.

Häng med på Expressens vädersajt – och få dagsaktuella väderprognoser från de största skidorterna, men också vädret där du bor. 

Ska du vintersporta under sportlovet?

I dag, måndag, börjar årets första sportlovsvecka. Först ut är elever söderöver ifrån – från Göteborg, Jönköping, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre.  Många stannar hemma under lovet men många reser också norrut för att njuta av Sveriges vackra skidanläggningar. Hur man än väljer att göra kan det vara extra intressant att ta en titt på väderprognosen, just denna vecka.

Så blir skidvädret hos dig

Klicka på blålänken och kolla hur skidvädret ser ut i just ditt område:

Göteborgs län, som har sportlov
Jönköpings län, som har sportlov
Åre, Duved, Tegefjäll och Björnen
Sälen och Tandådalen
Vemdalsskalet, Björnrike, Klövsjö och Storhogna
Branäs
Tärnaby/Hemavan
Kungsberget
Romme Alpin
Idre Fjäll 

Måndagen präglas främst av blåst och snö, över stora delar av landet.

– Det blir mulet över hela landet. Vi har ett lågtryck som rör sig sakta norrut, med en del snöfall, framför allt upp över de mellersta delarna av Norrland, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

– Det kommer att snöa över södra delarna av landet, här kommer det vara ganska så blåsigt väder i dag, främst vid Götalandskusten, fortsätter han.

I populära Sälen ligger snödjupet just nu på 141 centimeter, med en temperatur på minus nio grader. Även i Åre och i Vemdalen ligger snön djupt och temperaturen på mellan fem och minusgrader, enligt Skistars vädertjänst. De flesta liftar hålls för tillfället öppna.

I Göteborg hamnar man under morgonen över nollan men skonas för det inte av nederbörd, visar en prognos från SMHI. Regn och snöblandat regn väntar under hela dagen, vilken inte brukar ses som ett idealiskt sportlovsväder.

Regn går över till snö

Temperaturen vänta vara den samma både i Jönköping och i Skara, där man under morgonen dock slipper nederbörd. Vid lunch väntas det första regnet falla, som sedan under dagen ser ut att gå över till snö, hela tiden med en vind på mellan sex och åtta meter per sekund.

Genom Expressens vädersajt får du under hela sportlovet dagsaktuella väderprognoser från de största skidorterna – men också vädret där du bor. Genom våra pushnotiser får du snabbt tillgång till en första rapport på morgonen. Senare under eftermiddagen/kvällen kommer en ny push – för morgondagens väder.