Vi ger dig sportlovsvädret – ort för ort. Foto: NTB Scanpix / TTVi ger dig sportlovsvädret – ort för ort. Foto: NTB Scanpix / TT
Vi ger dig sportlovsvädret – ort för ort. Foto: NTB Scanpix / TT
Snön ligger djup i många av Sveriges skidorter – men på andra håll är det sämre av den varan. Foto: MIKAEL SJÖBERGSnön ligger djup i många av Sveriges skidorter – men på andra håll är det sämre av den varan. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Snön ligger djup i många av Sveriges skidorter – men på andra håll är det sämre av den varan. Foto: MIKAEL SJÖBERG

Så blir ditt väder under sportlovet

Publicerad

Äntligen är Sportlovsveckan här!

Först ut: barn från Göteborg, Jönköping, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre.

Häng med på Expressens vädersajt – och få dagsaktuella väderprognoser från de största skidorterna, men också vädret där du bor. 

I dag, måndag, börjar årets första sportlovsvecka. Först ut är elever söderöver ifrån – från Göteborg, Jönköping, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre.  Många stannar hemma under lovet men många reser också norrut för att njuta av Sveriges vackra skidanläggningar. Hur man än väljer att göra kan det vara extra intressant att ta en titt på väderprognosen, just denna vecka.

Så blir skidvädret hos dig

Klicka på blålänken och kolla hur skidvädret ser ut i just ditt område:

Göteborgs län, som har sportlov
Jönköpings län, som har sportlov
Åre, Duved, Tegefjäll och Björnen
Sälen och Tandådalen
Vemdalsskalet, Björnrike, Klövsjö och Storhogna
Branäs
Tärnaby/Hemavan
Kungsberget
Romme Alpin
Idre Fjäll 

Måndagen präglas främst av blåst och snö, över stora delar av landet.

– Det blir mulet över hela landet. Vi har ett lågtryck som rör sig sakta norrut, med en del snöfall, framför allt upp över de mellersta delarna av Norrland, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

– Det kommer att snöa över södra delarna av landet, här kommer det vara ganska så blåsigt väder i dag, främst vid Götalandskusten, fortsätter han.

I populära Sälen ligger snödjupet just nu på 141 centimeter, med en temperatur på minus nio grader. Även i Åre och i Vemdalen ligger snön djupt och temperaturen på mellan fem och minusgrader, enligt Skistars vädertjänst. De flesta liftar hålls för tillfället öppna.

I Göteborg hamnar man under morgonen över nollan men skonas för det inte av nederbörd, visar en prognos från SMHI. Regn och snöblandat regn väntar under hela dagen, vilken inte brukar ses som ett idealiskt sportlovsväder.

Regn går över till snö

Temperaturen vänta vara den samma både i Jönköping och i Skara, där man under morgonen dock slipper nederbörd. Vid lunch väntas det första regnet falla, som sedan under dagen ser ut att gå över till snö, hela tiden med en vind på mellan sex och åtta meter per sekund.

Genom Expressens vädersajt får du under hela sportlovet dagsaktuella väderprognoser från de största skidorterna – men också vädret där du bor. Genom våra pushnotiser får du snabbt tillgång till en första rapport på morgonen. Senare under eftermiddagen/kvällen kommer en ny push – för morgondagens väder. 

Relaterade ämnen
Alexander Sandström Libb
Alexander Sandström Libb

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag