Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Molnigt i Romme – sedan klarnar det

Foto: MARTINA HUBER

Mycket moln – men det finns också en chans att vädret klarnar under lördagen.

Så ser vädret ut i Romme Alpin utanför Borlänge. 

– Det blir mulet, svag vind och minus två-tre grader, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

Romme Alpin utanför Borlänge i södra Dalarna har fina skidförhållanden, både på längden och utför: det är runt 115 centimeter snö i terrängen. Samtliga 13 liftar hålla öppna, likaså de 31 nedfarterna. 

Hur blir vädret då?

Börjar med en hel del moln

Jo, det blir en hel del moln i Romme Alpin under lördagen – men det finns faktiskt en chans till att vädret klarnar upp under lördagen.

– Det blir mulet, svag vind och minus två-tre grader, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. Som det ser ut just nu så ligger Borlänge nära uppklarningen. Det klarnar upp från fjällen och inåt landet. Det skulle också kunna klarna upp lite framåt kvällen i Romme – då sjunker temperaturen något. 

Mellan minus 2 och minus 3

Hur ser det ut med temperaturen mitt på dagen?

– Mellan minus två och minus tre grader kommer det att ligga på ungefär. 

Under lördagen smygstartar elever från Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne, Södermanland, Uppsala, Örebro och Uppsala sportlovsledigheten.