Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungsberget kan få lite snöflingor

Runt -1 till -2 och avtagande vindar.

Skidvädret i Kungsberget i Gästrikland ser gynnsammat ut under fredagen: 

– Det kan också komma lite snöflingor, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

Kungsberget i Gästrikland har ett snödjup på 120 centimeter. Samtliga nedfarter, 22 till antalet, hålls öppna. 9 liftar av 12 är öppna. 

Runt -1 till -2 och avtagande vindar. Så ser vädret ut i Kungsberget i Gästrikland inför fredagen. 

Kan falla lite snöflingor

– Det kan också komma lite snö under dagen, men området ligger precis i utkanten av snöområdet, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. Det handlar antagligen bara om lite flingor. Temperaturen kommer hamna på -1 till -2 grader och avtagande vindar.

Under vecka sju är det elever söderifrån – från Göteborg, Jönköping, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre – som är lediga från skolan.

Femte sportlovsdagen

 För dem är sportlovet nu inne på sin femte dag, och veckan närmar sig sitt slut. En del njuter av ledigheten på hemmaplan medan andra har packat väskorna och skidorna och åkt norrut – kanske för att åka skidor i någon av våra största skidorter. 

Under lördagen smygstartar elever från Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne, Södermanland, Uppsala, Örebro och Uppsala sportlovsledigheten.