Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köldrekord i Bangkok: 15 grader

Thailand har drabbats av en ovanligt hård "vinter". En tre månader lång köldknäpp beskylls för över 60 dödsfall i landets norra delar. Natten till torsdagen var enligt lokala medier den kallaste i Bangkok på 30 år, med temperaturer på ned till 15 grader.

Huvudstaden är relativt lindrigt drabbad, och de regeringskritiska demonstranter som delvis bor på gatorna snarare gläds över "luftkonditioneringen".

– Det har varit kallt men inga minusgrader. Thailändare tycker generellt om svalt väder, på samma sätt som västerlänningar gillar sol, säger demonstranttalesmannen Akanat Promphan till The Bangkok Post.

Värre är det längre norrut, där temperaturerna också är lägre. Såväl småbarn som gamla rapporteras ha dukat under i kylan. Flest dödsfall uppges ha inträffat i Chiang Rai, nära gränserna mot Burma och Laos i norr.