Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart i Skåne – sol i Östergötland

Foto: MARTINA HUBER

Skåne, södra Halland och sydligaste Småland ser ut att få en bra början på sportlovet, med klart väder under lördagsmorgonen.

– I övrigt blir det mulet och dimma på många håll, säger Tora Tomasdottir, metorolog vid väderinstitutet Storm.

I Östergötland kan solen däremot visa sig på flera håll. 

Under lördagen smygstartar elever från Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne, Södermanland, Uppsala, Örebro, Uppsala och Östergötland sportlovsledigheten. 

Börjar med klart väder

På visa håll börjar det bra, eller riktigt bra, med klart väder under morgonkvisten.

– Skåne, södra Halland och sydligaste Småland ser ut att ha ganska klart väder under morgonen, säger Tora Tomasdottir, metorolog vid väderinstitutet Storm. 

I övriga Götaland – västra Götaland, Västergötland och Östergötland – blir det mulet väder med dis och dimma på morgonen.

Då skingras molnen

Däremot klarnar det upp fram emot kvällen och molnen skingras lite grann. 

Sticker vädret ut någonstans?

– Det som egentligen sticker ut är att det är klart väder under morgonen och några minusgrader. Sedan kan det vara runt tre plusgrader på dagen i Skåne och Blekinge. I övrigt är det nollgradigt – kanske någon plusgrad vid Smålandskusten och på Öland. 

Till skillnad från Skåne kan Östergötland få lite sol längs ostkusten – från Simonstorp och Norrköping i norr till Kaggebo i söder. Men det kan också komma lite nederbörd i länet under lördagen:

– Det kan bli lite snöfall där, säger Tora Tomasdottir.