Hettan på väg tillbaka – så länge blir den kvar

Svalare väder väntar • Då kommer värmen tillbaka.
Efter ett par dagar med svalare väder väntas temperaturen att stiga fram emot helgen. Varmast blir det i södra Sverige.
Foto: Shutterstock
I helgen kan det bli upp emot 30 grader i vissa delar av landet.
Foto: Shutterstock

Solen och värmen återvänder mot slutet av veckan, i alla fall i de södra delarna av landet.

Varmast blir det i Stockholm och närliggande områden, enligt Josefine Bergstedt, meteorolog på väderinstitutet Storm. 

– Varmare luft kommer in och vi kan återigen få upp emot 30 grader i Svealand under lördag och söndag, säger Josefine Bergstedt.

Efter några dagar med lägre temperaturer kommer värmen tillbaka till de södra delarna av landet. Varmast blir det i Stockholmsområdet med upp emot 30 grader under helgen. I Örebro län och Värmland väntas temperaturen att stiga till omkring 27–29 grader. 

– Som det ser ut nu ligger värmen kvar till den 28 juli, sen är det svårt att säga om det blir svalare eller om det forsätter att vara varmt. Men från helgen och veckan därpå ser det ut som att det blir varmare och det gäller för hela landet, säger Josefine Bergstedt, meteorolog på Storm. 

I Götaland väntas det bli 27–28 grader under helgen och i södra och mellersta Norrland kommer det att bli upp emot 25 grader. 

Josefine Bergstedt är meteorolog på väderinstitutet Storm.
Foto: Privat

I de nordligaste delarna av landet väntas regnet att hålla i sig under de kommande dagarna, med mycket moln och lägre temperatur. Men precis som i de övriga delarna av landet kommer det att bli varmare även här, men inte förrän under mitten av nästa vecka. 

– Längst upp i norr ligger temperaturen mellan 15 och knappa 20 grader, men fram emot onsdag och torsdag nästa vecka kommer även nordligaste Norrland få över 20 grader, säger Josefine Bergstedt.

TV: Amatörgrillarens största misstag med flintasteken

Matforskaren reder ut mysterierna kring populära grillrätten