Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här har Dennis redan slagit till – två döda i England

Dennis slog med kraft till mot Skottland under lördagen.Foto: CHRIS MCNULTY / STELLA PICTURES/AVALON.RED B1231

I Sverige drar stormen Dennis in under söndagen.

Men andra delar av Europa är redan drabbade – i England har två personer påträffats döda.

Och på Skottland har tåg, färjor – och fotbollsmatcher – ställts in, skriver BBC News.

Här hemma förbereder vi svenskar oss för all blåst och allt regn som stormen Dennis kommer att medföra under söndagen.

Men på andra håll i Europa är stormens härjningar redan en realitet.

På bilder från Reykjavik syns gator tomma på bilar och människor, och skolor höll stängt i fredags, skriver Iceland Monitor.

– Island har inte så mycket träd som kan falla ned, men det blir nog besvärligt ändå. Hade det varit så blåsigt som det är på Island i Skandinavien så hade det nog blivit rätt stora problem, säger Lasse Rydqvist på väderinstitutet Storm sagt. 

Varningar för lokala översvämningar

Sent på lördagseftermiddagen skrev Reuters om flygproblem i England. Det varnas för kraftiga regn och lokala översvämningar.

Bland annat meddelade EasyJet ”signifikanta störningar”, och Lutons flygplats norr om London uppmanade passagerare att först kolla med sitt flygbolag innan man begav sig till flygplatsen. British Airways valde att ställa in flera flygningar.

Totalt 15 översvämningsvarningar har utfärdats i England, Wales och Skottland med med anledning av Dennis. Stormen förväntas alltså ge mycket kraftiga regn, översvämningar och störningar i delar av landet.

Vid lunchtid på lördagen bekräftade polisen i Kent att man bärgat en död kropp ur vattnet vid Herne Bay. Tidigare på dagen hittades en annan kropp som tros vara en sjöman som tidigare på dagen fallit överbord från en oljetanker i samma område.