Skidlift på Åreskutan. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅNSkidlift på Åreskutan. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Skidlift på Åreskutan. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Vackert vinterväder gjorde att människor vallfärdade till pulkabacken i Bulltofta tidigare i veckan. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGVackert vinterväder gjorde att människor vallfärdade till pulkabacken i Bulltofta tidigare i veckan. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Vackert vinterväder gjorde att människor vallfärdade till pulkabacken i Bulltofta tidigare i veckan. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Här är sportlovsvädret bäst på onsdagen

Publicerad

Sportlovslediga elever i Göteborg har all anledning att glädjas i dag.

Det är nämligen vid Västkusten som vädret är allra bäst på onsdagen. 

– Det är allra finast vid kusterna, men just i dag vid Göteborg och Västkusten, säger meteorologen Tora Tomasdottir. 

I listan här nedan kan du se hur vädret blir i ditt skidområde. 

Många elever är sportlovslediga den här veckan. Många av dem reser förstås till fjällen för att åka skidor, medan andra stannar på hemmaplan. 

Här ser du dagens väder i ditt skidområde: 

Åre, Duved, Tegefjäll och Björnen i Jämtland 

Sälen och Tandådalen i nordvästra Dalarna 

Vemdalen i Härjedalen 

Romme Alpin i södra Dalarna  

Kungsberget i Järbo, Gästrikland

Branäs i Värmland  

Idre fjäll i Dalarna  

Tärnaby och Hemavan i Västerbotten  

Jönköping, som har sportlov 

Göteborg, som har sportlov

”Allra finast vid kusterna” 

Meteorolog Tora Tomasdottir beskriver onsdagen som en ”mellandag” vädermässigt. 

– Det är ganska fint i fjällen, vid kusterna och i söder. Där är det ganska soligt, annars är det en hel del gråa moln som ligger i norr inåt landet och även i Svealand inåt landet. Vid kusterna ser det ut att bli allra bäst väder under dagen, säger hon och fortsätter: 

– Det är allra finast vid kusterna, men just i dag vid Göteborg och Västkusten. 

Inte jättekallt någonstans

Temperaturerna då? 

De verkar rätt stabila. 

– Det är någon plusgrad i söder, nollgradigt längs södra Norrlandskusten och någon minusgrad länger norrut. Det är ner mot tio minusgrader i vissa delar av fjällen, men inte mycket kallare än så. Tidigare har det varit minus 25 - 30 grader på ett par håll, men nu är det runt tio minusgrader i stället, säger Tora Tomasdottir.   

Snöar det någonstans i dag?

– Väldigt lite. Det ser ut att komma lite snö mitt på dagen i Norrbotten som drar ut mot Finland. Sedan kan det komma ett par flingor i Dalafjällen, men inte det är inga stora mängder. Det här är en mellandag – en lugn mellandag för vädret, säger Tora Tomasdottir. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag