Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Sommaren är tillbaka

Meteorologen Maria Augutis ger en väderprognos.
Maria Augutis, meteorolog på Stormgeo.
Foto: StormGeo
Efter en temperatursvag juli så är sommarvärmen på intågande lagom till helgen.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Sommaren är på väg tillbaka.

Efter en temperatursvag juli så är sommarvärmen på intågande lagom till helgen. 

– Det ser ut att bli riktigt fint på de allra flesta håll, säger Maria Augutis, meteorolog på Storm.

Sommaren är i antågande igen efter att ha varit borta under de första veckorna i juli. I princip hela landet kommer att bjudas på varmare temperaturer i helgen, med start under torsdagen. 

– Det är varmare luft på gång, vilket är rätt härligt om man gillar värmen. Det har varit en sval start på juli med en temperatur under det normala i, i stort sett hela landet. Men nu, med start torsdag, så är det varmare luft som rör sig in söderifrån, säger Maria Augutis på Storm. 

Skillnaderna mot hur första veckorna i juli har varit kommer vara påtagliga – men risk för lokala regnskurar finns.

– Varmluften kommer att hänga kvar fredag och även in mot helgen. Det ser ut som att stora delar av landet kommer ha en temperatur som ligger någonstans mellan 20 och 25 grader i helgen. 

– När det är så här varmt och fuktig så kan eftermiddagsskurar bildas, säger hon. 

Men: lägre temperaturer och regn är snart tillbaka

Under inledningen av nästa vecka gör prognosen gällande att de lokala regnskurarna kommer att ersättas av mer ihållande regn, och om man vill, sämre väder. 

– Som det ser ut nu så är den här värmen relativt kortvarig, för redan nästa vecka så ser det ut som att det är kallare luft som sveper in över oss igen. Så man får passa på helt enkelt. Nästa vecka ser det ut att kunna bli lite osäkrare igen, säger Maria Augutis. 

Det kallare och mer ostadiga vädret kommer glida in från Atlanten, nordväst om Norge, och väntas nå Sverige runt måndag-tisdag, enligt prognoserna från onsdagen. 


Live-TV:

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.