Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förseningar på Arlanda efter snöfall

Reporter Nicole Amiri på plats.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Ett ordenligt snöoväder har drabbat stora delar av södra Sverige.

På Arlanda fick flera flyg ställas in på grund av snö och kraftig vind.

På fredagseftermiddagen och kvällen var det fortfarande förseningar på Arlanda som en följd av morgonens hårda vindar och snöfall.

– Vi har mindre följdförseningar till följd av det kraftiga vädret. Vi rekommenderar att man besöker vår hemsida eller app och att man tar kontakt med sitt flygbolag och sin researrangör för att få den senaste informationen, säger Ellen Laurin på Swedavias presstjänst.

16 avgångar fick ställas in

På morgontimmarna fick 16 flygavgångar ställas in, varav hälften inrikesflyg. Övriga avgångar drabbades av kraftiga förseningar. Vid niotiden var kapaciteten på Arlanda tillbaka på normal nivå, men det har tagit tid att komma i kapp morgonens trafiktapp. Även andra flygplatser i landet har berörts.

– Förseningarna kan ha viss påverkan på övrig trafik, säger Ellen Laurin.

En klass 1-varning för snöfall hade utfärdats för Stockholmsområdet, Östergötland, Örebro, Västmanland och delar av Småland.

Flera varningar i landet

Längre norrut, i Jämtlandsfjällen, är det varning för hård vind med snödrev.

Även stora delar av Östersjön är för närvarande belagd med varning för hårda vindförhållanden. Kulingvarning sträcker sig från Skagerack till Norra bottenhavet i öst. Längst norrut är det därutöver varning för nedisning.

Enligt SMHI innebär en klass 1-varning ”vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner”.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning