Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter regnrusket – hit kommer värmen

Maria Augutis, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Varmast kommer det att bli under tisdagen.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Under helgen kommer regnigt och blåsigt väder dominera – framför allt i södra Sverige.Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under helgen väntas regn och rusk – men för den som inte känner sig färdig med sommaren kommer också glädjebesked: 

– Det är sensommarvärme från kontinenten på väg in i södra Sverige i början på nästa vecka, berättar Maria Augutis, meteorolog på väderinstitutet Storm. 

Under helgen väntas först regn och blåsigt väder, i framför allt södra Sverige. 

– Det är ett regnområde som kommer att beröra stora delar av Götaland och Svealand. Även i fjällkedjan kommer det att fortsatta ostadigt med mycket moln, skurar och möjligtvis även snö under lördagen, säger Maria Augutis. 

Regnområdet kommer sedan att röra sig österut. 

Sol i norr

Bäst solchanser finns under lördagen vid mellersta Norrlandskusten. 

– Om man vill åt sol under lördagen är det bäst solchanser där. Temperaturen att variera mellan 15 och 16 grader, i övrigt ser det rätt ostabilt ut. Det kommer att vara friska vindar på flera håll, säger Maria Augutis. 

Sensommarvärme

Under tisdagen är det slutregnat, i stället kommer temperaturen att klättra upp. 

– Tisdagen ser ut att bli den varmaste dagen, troligtvis kommer det att bli en bra bit över 20 grader, upp mot 25 grader. Det gäller sydöstra Götaland, östra Småland, Blekinge. Vindarna kommer att avta – sitter man i lä kan det kännas riktigt varmt, säger Maria Augutis.