Foto: JONAS KULLMAN / JONAS KULLMAN
 Foto: JONAS KULLMAN / JONAS KULLMAN

Väder i Sälen-Tandådalen på måndagen

Publicerad

Under natten mot måndagen dundrar snöfallet in över Dalafjällen – och mot skidanläggningarna i Sälen och Tandådalen. 

– Under måndagen får man räkna med att det blir mulet med snöfall, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

Ny vecka och Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland sportlov. 

En del stannar på hemmaplan, andra drar norrut mot den svenska fjällvärlden. 

I Dalafjällen, där Sälen och Tandådalen ligger, dundrar snön söderifrån in under natten mot måndagen. 

Väder i Sälen-Tandådalen: Blir en del nysnö

Sportlovsfirarna kommer att vakna upp till en hel del vacker nysnö. 

– Det kan bli någonstans mellan fem och tio centimeter där uppe också, säger säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm. Det blir även en del blåst däruppe, men inte lika blåsigt som längre upp i fjällvärlden. I Sälen och Tandådalen blir en måttlig ostlig vind. 

Väder i Sälen-Tandådalen: 101 av 102 nedfarter öppna

Men det finns gott om snö sedan tidigare. Snödjupet enligt Skistars webbplats är hela 141 centimeter.  Samtliga liftar, 88 till antalet, hålls öppna. Öppna är även 101 av 102 nedfarter.

Är det behagligt temeperaturmässigt?

– Det tycker jag. Det är omkring fem minusgrader, men lite lägre både morgon och kväll. Man får räkna att det sjunker några grader då. Det skiljer också lite mellan dal och topp. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag