Foto: JONAS KULLMAN / JONAS KULLMAN
 Foto: JONAS KULLMAN / JONAS KULLMAN

Väder i Idre fjäll på måndagen

Publicerad

Klassiska Idre fjäll i Dalafjällen får del av snöfallet som drar norrut under sportlovet.

Det inleds under natten mot mot måndagen. 

– Det är inte lika blåsigt som uppe i Jämtlandsfjällen, men man får nog räkna med måttlig ostlig vind, säger Lars Rydkvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.  

Ny vecka – och Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland sportlov. För den som längtar efter snö och vinterväder. 

En del stannar på hemmaplan, andra drar norrut mot den svenska fjällvärlden. 

Kanske till Idre fjäll i Dalafjällen, där man får snö under natten mot måndagen. Det blir även lite blåst – men:

Väder i Idre fjäll: Måttlig ostlig vind

– Det är inte lika blåsigt som uppe i Jämtlandsfjällen, men man får nog räkna med måttlig ostlig vind även här i kombination med snöfall, säger Lars Rydkvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm. 

De brukar väl kunna ha ganska kallt?

– Nu när det är så igenmulet och blåser på så pass att det blir ganska jämnt med temperaturen här i södra Norrland. Man ligger även där mellan fem och sju minusgrader. 

Väder i Idre fjäll: Väntas fem till tio centimeter

Hur länge pågår snöfallet?

– Jag skulle säga att det kan hålla i sig fram till måndag kväll. Även där handlar det om fem och tio centimeter totalt. 

Idre fjäll har 110 centimeter snö i terrängen. 38 av 40 nedfarter är öppna. 24 av 26 liftar håller öppet. det finns också 82 kilometer preparerade längdspår.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag