Foto: JONAS KULLMAN / JONAS KULLMAN
 Foto: JONAS KULLMAN / JONAS KULLMAN

Väder i Åre-Duved, Tegefjäll och Björnen på måndagen

Publicerad

Mycket hård vind – och snöfall.

Det kan bli ett hårt väderdygn i jämtländska Åre, där även skidanläggningarna Duved, Tegefjäll och Björnen ligger:

– Under måndagen kommer vinden att bestå. Så på Kalfjället och utsatta dalgångar blir det hård eller mycket hård blåst, säger Rydqvist vid väderinstitutet Storm.

Ny vecka och Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre i Östergötland sportlov. 

En del stannar på hemmaplan, andra drar norrut mot den svenska fjällvärlden. 

I Jämtlandsfjällen där Åre, Duved, Tegefjäll och Björnen ingår i ett och samma skidområde, kan sportlovsfirarna räkna med att vakna upp till en rätt mulen sportlovsmorgon, där snö är på väg in. Mycket snö.

Väder i Åre-Duved, Tegefjäll och Björnen – Snödjup: 92 centimeter

Det är samtidigt gott om snö. Snödjupet ligger på 92 centimeter, enligt Skistars webbplats. 87 nedfarter av 90 hålls öppna. 

37 liftar av 41 likaså. 

– Det är mulet väder som gäller för måndagen och snöfallet kommer någon gång mitt på dagen, säger Lars Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm. Sedan kommer snöfallet att ligga kvar. 

Väder i Åre-Duved, Tegefjäll och Björnen – Långt ihållande snöfall

Hur länge?

– Någonstans runt tisdag förmiddag, först då ser det ut att dra bort. 

Temperaturmässigt – hur det ut?

– Ungefär som det har gjort tidigare – kanske något högre. Det ser ut som att det blir runt fem-sju minussgrader. Desutom blir det blåsigt. På Kalfjället och utsatta dalgångar blir det hård eller mycket hård blåst. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag