Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vad ska du ge din mamma på mors dag?

Pernilla Wahlgren, 47, artist och dotter till Christina Schollin, 77, skådespelare: "Jag har precis köpt presenter till henne som hon ska få. Det är fina saker som jag hittade i min egen butik faktiskt. Sen så brukar det bli tårta, fika och någon middag"

Foto: Sven Lindwall

Gräddtårta, sång och picknick – så här uppvaktar kändisarna sina mammor.

Pernilla Wahlgren, 47, artist och dotter till Christina Schollin, 77, skådespelare:

"Jag har precis köpt presenter till henne som hon ska få. Det är fina saker som jag hittade i min egen butik faktiskt. Sen så brukar det bli tårta, fika och någon middag. Ibland åker jag hem till henne och firar, det beror lite på eftersom mina barn vill fira mig också ibland. Det bästa är om man kan göra en gemensam middag med alla mammor i släkten så att alla blir firade samtidigt."

"Min mamma är snäll, omtänksam och har sådan livslust, det tycker jag är härligt. Hon har alltid gett mig jättemycket kärlek och fått mig att tro på mig själv. Hon har varit en väldigt bra mamma, alltid stöttat mig i alla beslut, vad de än har varit och det tycker jag är bra. Hon har aldrig varit en som klagar eller som ska bestämma. Hon bara finns där och det tycker jag är bra."

Malin Berghagen.

Malin Berghagen, 49, tidigare programledare och numera yogalärare och dotter till Lill-Babs, 77, sångerska:

"Det är svårt eftersom min mamma inte är här på Mallorca. Jag får ringa och sjunga till henne på Facetime, det är mycket Facetime när man bor såhär. I Spanien firar man mors dag första söndagen i maj och i Sverige sista, så jag har redan firat henne en gång. Jag gjorde precis så. Sjöng för henne."

MIkaela Laurén.

Mikaela Laurén, 39, boxare:

"Jag ska fira min mamma genom att berätta hur mycket hon betyder för mig och hur mycket jag älskar henne. Samtidigt som jag överöser henne med pussar och kramar."

Jan Bylund.

Jan Bylund, 48, ståuppkomiker:

"Det skiljer 100 mil mellan mamma och mig på söndag, så det blir nog till att ringa. Men min bror bor rätt så nära så det kanske blir en present eller blommor via ombud."

Cissi Ehrling.

Cissi Ehrling, 31, "Let's dance"-profil:

"Eftersom jag och mamma inte bor i samma stad så kommer jag ringa henne för att gratulera och dessutom skicka över en bukett blommor till henne."

Ebbot Lundberg.

Ebbot Lundberg, musiker, 49:

"Jag åker till Uruguay för att köpa instrument så jag vet inte riktigt hur jag ska fira henne, men jag brukar ge henne en puss på kinden, så det kanske får bli det i år också."

Gunhild Carling.

Gunhild Carling, artist, "Let's dance"-aktuell, 40:

"Jag pratar med mamma varje dag trots att hon bor i Göteborg. Jag ska skicka en present till henne. Det blir en tavla med en bild på alla oss. Vår familj kommer att ha picknick den dagen.

Samir Badran.

Samir Badran, 25, bloggare:

"På söndag ska jag vara med på Elitloppet. Men jag ska vara extra snäll mot henne tidigare på helgen och ge något hon önskar sig. På mors dag måste man ge sina mammor något, de är ju trots allt det viktigaste vi har!"

Rikard Grip.

Rikard Grip, 34, förbundskapten längdåkning:

"Med en blomma. Man ska alltid ha respekt för sina föräldrar och värna om dem. När man själv blir äldre man inser hur mycket de faktiskt hjälpt en genom åren. Då är den här dagen ett bra tillfälle att uppvakta mamma lite extra."

Micke "Syd" Andersson.

Micke "Syd" Andersson, 54, artist:

"Jag ringer och kärlekar henne, det kan bli en blomma också. Sedan håller jag en kurs i mindful tapping på kvällen där det kommer några mammor. Så jag hedrar mammor hela dagen!"

Kitty Jutbring.

Kitty Jutbring, programledare, 38:

"Jag ska faktiskt åka till Göteborg på söndag så då kanske vi går till Trädgårdsföreningen och tittar på Näsduksträdet och tar med oss picknick. Det gjorde vi alltid förr när vi alla bodde i Göteborg."

Saga Scott.

Saga Scott, 25, "Paradise Hotel"-profil:

"Jag ska köpa något fint och bjuda på fika. Hon uppskattar småsaker och inte ståhej. Hon ska få en kram och lite extra kärlek. Men jag tycker om henne lika mycket alla dagar, så alla dagar är mammas dag för mig!"

Thomas Ravelli och Glenn Hysén.

Thomas Ravelli, 55, fotbollslegend:

"Min mamma bor i Växjö, så det blir lite svårt att fira henne. Hon vet redan hur mycket jag älskar henne och det säger jag till henne resten av året också, men jag kanske säger det lite extra då. Jag har fem syskon så hon får sin beskärda del därifrån också."

Glenn Hysén, 55, fotbollslegend:

"Allt! Hon är en genuin underbar människa som har tagit hand om mig och min tvillingsyster hela livet. Hon är värd allt. Jag är tyvärr inte hemma för jag åker ner till "Fångarna på fortet" med mina söner Alexander och Anton. Men vi kommer att fira henne i efterhand så det är lugnt."

Alexandra Zazzi.

Alexandra Zazzi, 48, kock:

"Min mamma ska komma och hälsa på mig veckan efter mors dag. Så jag tänkte fira henne med en mysig eftermiddag och kväll då i stället för på själva dagen. Jag tänker att mammor ibland är dåliga på att skämma bort sig själva så jag tänkte bjuda henne på manikyr och pedikyr och en middag."

Kennet Andersson.

Kennet Andersson, 47, före detta fotbollsproffs:

"Jag får en chans att åka hem till min mamma i Eskilstuna över mors dag, så då får jag en chans att krama min mamma. Jag tror att det viktigaste är att visa uppskattning och berätta hur glad jag är att hon är min mor. Man ska inte underskatta blommor och presenter, men jag tror att det viktigaste är att visa sin uppskattning. Det kommer nog att bli någon liten överraskning för henne vid frukost."

Daniel Paris.

Daniel Paris, 26, tv-profil:

"Jag kommer att vara utomlands men skickar ett bud som jag satt ihop till min mamma. Det är en stor låda med olika blommor och skönhetsprodukter. Det är viktigt med mors dag och att man visar uppskattning."

Erica Jarder.

Erica Jarder, 29, längdhoppare:

"Jag är på tävling i Turkiet! Det är i Europacupen med min danska klubb Sparta. Så det blir nog inte så mycket mer spännande för min mamma än att jag ringer upp henne, haha! Men hon är nog ganska van vid att jag är ute på tävlingar, om vi säger så..."

Nina Pressing.

Nina Pressing, 41, musikalartist, Stockholm

"Med gräddtårta, det gillar hon och vi andra. Ofta har det varit svårt för mig att träffa henne på Mors dag eftersom jag inte jobbat där jag bott. Men nu på söndag ska vi samlas. Det blir föräldrar, barn och husdjur som får äta tårta."

Challe Berglund.

Challe Berglund, 50, hockeyprofil:

"Jag kommer att vara på Solvalla. Elitloppet är alltid den dagen så mors dag är inget vi firar. Min fru kommer också vara där och min mamma har vant sig efter många år så det är inga problem. Det har aldrig varit en stor grej i vår familj. "

Kosovare Asllani.

Kosovare Asllani, 25, fotbollsspelare som förbereder sig för VM:

"Mina syskon är på plats i Linköping och vi ska fixa en överraskning åt henne, men jag vill inte säga vad det är. Jag vill genom Expressen hälsa till henne från Toronto: 'Jag älskar dig mamma'."

Sigrid Bernsson.

Sigrid Bernsson, danspartner till Anton Hysén i "Let's dance", dotter till Ylva Bernson, 57:

"Det som är lite dumt är att jag kommer att träffa min mamma både på fredag och på lördag, men inte på söndag! Men hon kommer att sitta med i studion när jag och Anton förhoppningsvis dansar hem guldet till Göteborg i finalen av 'Let's dance' och sedan ska vi ut och äta en brunch på lördag. Så det får bli min present till henne."

Markus Olsson.

Markus Olsson, 25, handbollsproffs i danska Skjern:

"Vi ska tyvärr till Köpenhamn med laget och kommer hem först på söndag, så det blir nog inte mer firande än ett telefonsamtal. Hon är dessutom i Berlin på en weekendresa, så jag hade ändå inte haft någon större möjlighet fira henne än att ringa och gratulera henne och berömma henne för vilken bra mamma hon varit i alla år."